WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGSE VOLKSVERTEGENWOORDIGERS BIJ HERDENKING FORTUYN

VLAARDINGEN- De fractie van Heel de Stad uit Vlaardingen is aanwezig bij de herdenking van Pim Fortuyn op het Rotterdamse stadhuis. Eerst bij een symposium en daarna bij het standbeeld van Fortuyn in Rotterdam. Daar wordt om 18.06 uur 2 minuten stilte gehouden (Dresscode black).

Op 6 mei 2002 werd de politicus Fortuyn – fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam en lijsttrekker van zijn LPF – vermoord op het Mediapark in Hilversum door de milieuactivist Folkert van der Graaf.

Van links tot rechts is 72% van de kiezers het er anno 2022 over eens dat Fortuyn belangrijk is geweest voor Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van het tv-programma EenVandaag onder leden van het Opiniepanel. Een ruime meerderheid (66 %) is positief over Fortuyn en zijn politieke ideeën. Weinig mensen zouden hem nog ‘extreemrechts’ noemen.

Zijn sympathisanten zitten vooral aan de rechterkant van het politieke spectrum, maar ook opvallend veel andere kiezers, bijvoorbeeld die van D66 (43%), de SP (50%) en de Partij voor de Dieren (44 %), zijn nu over hem te spreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *