WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TURKEN GEÏRRITEERD: SCHIEDAM ONTRAADT MEER ISLAM ONDERWIJS

SCHIEDAM- De aanvragen voor een derde islamitische basisschool en islamitisch voortgezet onderwijs in Schiedam maken grote kans op goedkeuring door de minister van onderwijs, verwacht wethouder Patricia van Aaken (CDA), maar zelf heeft de wethouder negatief geadviseerd bij het ministerie over de aanvragen. Tot irritatie van de Turkse raadsleden van het CDA, D66 en Denk. Alleen bij LOS is men uitgesproken tevreden met de opstelling van de wethouder.

De wethouder stelt dat er geen behoefte is aan meer islamitisch onderwijs. Er zou geen ruimte zijn voor de huisvesting van islamitische scholen. Tegelijk wordt gevreesd voor leegloop van andere scholen in Schiedam bij meer islamitisch aanbod.

Zulfikar Güler (D66): “Wij zijn de enige gemeenten in onderwijsland die überhaupt een zienswijze indient omwille van het voorkomen van islamitische scholen in Nederland.”

Yusuf Tuncer (CDA): “Ik snap dat het college niet wettelijk verplicht is om de raad te betrekken, maar ik kan mij ook voorstellen dat er fracties zijn die zich niet in de zienswijzen kunnen vinden en toch liever een gesprekken hadden gevoerd.“

Denk roept het college op om de zienswijzen in te trekken en een nieuwe versie naar de minister te sturen. Doğukan Ergin (Denk): “Er hebben 700 ouders getekend voor een islamitische middelbare school, nog eens 200 voor een basisschool. Dan hebben ouders en leraren keihard gezwoegd om aan de onderwijswethouder van het CDA te laten zien dat de wachtlijsten wel degelijk bestaan. Het schoolbestuur van SIC voldoet letterlijk aan alle voorwaarden die in de wet staan. Zo voldoen ze aan het minimum aantal leerlingen, de onderwijskwaliteit is tip top in orde en de SIC voldoet zelfs aan het criterium die de nieuwe wet heeft toegevoegd, dat bestuurders van onbesproken gedrag moeten zijn.”

Wethouder Van Aaken: “De wetgeving is veranderd waardoor gemeente eigenlijk niet meer aan zet zijn, maar vooral het ministerie. In het kader van de procedure volgens deze nieuwe wetgeving heeft de gemeente gebruik gemaakt van de mogelijkheid van een zienswijze. De zienswijze gaat met name in op eerder vastgesteld beleid rond de onderwijshuisvesting. Dus we hebben eigenlijk ons huiswerk gedaan als college.”

4 reacties op “TURKEN GEÏRRITEERD: SCHIEDAM ONTRAADT MEER ISLAM ONDERWIJS

  1. Mooi, laat ze maar geïrriteerd zijn. Wat heeft geloof met middelbaar onderwijs van doen? Bommetjes leren maken? Wat heeft een bedrijf sowieso aan bijvoorbeeld een lasser die om de haverklap met zijn gezicht naar het oosten ligt terwijl zijn collega’s doorwerken? Hoeveel katholieke scholen staan er in Turkije?

  2. Moet je weten waar ik geïrriteerd van wordt.
    De heren Hans Janmaat, Pim Fortyn, Geert Wilders en Theo v Gogh hebben allemaal gelijk gehad en zijn allemaal slachtoffer omdat ze hun mond opendeden. Dat geldt voor een ieder die het lef heeft om wat over die lui of hun geloof (mijn inziens is het geen geloof maar een levensstijl) te zeggen.
    En nu nog meer kweekvijvers voor terroristen in spe openen? Kan het nog gekker?
    Ben bevreesd van wel……….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *