Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WETHOUDER VLAARDINGEN ZOEKT MEE NAAR INVULLING V&D

VLAARDINGEN- Het gemeentebestuur van Vlaardingen gaat samen met de eigenaar de toekomst ontwikkelmogelijkheden verkennen van het leegstaande voormalige V&Dpand aan het Veerplein 106-110. Tot nu toe is eigenaar Green Real Estate er niet in geslaagd zelf voor invulling van het pand te zorgen. Ook pogingen om het gebouw tijdelijk te verhuren hebben nog niets opgeleverd.

De situatie was voor het stadsbestuur aanleiding om Green Real Estate uit te nodigen voor een gesprek. In dit gesprek tussen de wethouder en de pandeigenaar is afgesproken om gezamenlijk op te trekken, al dan niet in combinatie met subsidietrajecten vanuit het Rijk. Hier wordt vooral gekeken naar de regeling Impulsaanpak Winkelgebieden vanuit het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat die het mogelijk maakt om subsidie te ontvangen voor de omvorming van winkelgebieden.

Sinds het faillissement van V&D en de daaropvolgende leegstand van het pand heeft Green Real Estate diverse alternatieven onderzocht om het pand te vullen of te herontwikkelen. In de afgelopen jaren zijn er berichten geweest over een mogelijke herontwikkeling van het pand, waarbij er concreet gekeken is naar een combinatie van een commerciële functie op de begane grond en wonen op de verdiepingen.

Foto’s: Failissementsuitverkoop V&D in 2016

4 reacties op “WETHOUDER VLAARDINGEN ZOEKT MEE NAAR INVULLING V&D

  1. Maak er een corona verpleeghuis van.
    Bepaalde bevolkingsgroepen zijn oververtegenwoordigd op de IC en op verpleegafdelingen in ziekenhuizen.
    Of je nu wel of niet in de corona hype gelooft, het is wel de realiteit dat er mensen met corona in ziekenhuizen liggen. Al is dit minder dan 0.10% van de Nederlandse inwoners, ze zijn er wel.
    Door deze, vermeende, pandemie worden mensen met echte ziektes of aandoeningen niet meer geholpen.
    Door alleen coronalijders in dit gebouw te verplegen geef je lucht aan de normale zorg.

  2. Heel het Veerplein moet aangepakt worden met er omheen? Teveel leegstand maakt het centrum kapot. 1 winkel maakt het niet beter maar alles zal aangepakt moeten worden? Nu heeft het centrum weinig dingen om er heen te gaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *