Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BINNENKIJKEN BIJ OUD PVDA-BURGEMEESTER VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Precies een week heeft het appartement van de oud-burgemeester van Vlaardingen te koop gestaan. Een collage aan interieurshots toont het geheel waar de eerste burger met haar echtgenoot al die jaren zou hebben vertoefd. Ook 2 jaar na het voortijdig vertrek van Annemiek Jetten uit Vlaardingen roepen de beelden vragen op: heeft de eerste burger hier daadwerkelijk gewoond?

Het royaal 4-kamerappartement op de 8e verdieping is binnen enkele dagen van de hand gegaan: Vraagprijs 525.000 euro.

Tijdens haar burgemeesterschap in Vlaardingen bleef Jetten wonen in haar huis in Breda. Jetten bezat tot afgelopen week tegelijk ook een appartement in Vlaardingen-Holy dat functioneerden als postadres. In artikel 71 van de Gemeentewet is bepaald dat de burgemeester moet wonen in de gemeente waar hij of zij is benoemd. Dit is het zogenaamde woonplaatsvereiste. De gemeenteraad kan bij de benoeming gedurende maximaal een jaar ontheffing verlenen van dit woonplaatsvereiste.

Op Tweede Pinksterdag 2019 onthulde Waterweg Actueel, aan de hand van gesprekken met haar Bredase buren, dat Jetten nog altijd in Brabant woonde. De Bredase reageerde furieus. Jetten beweerde in een brief aan de gemeenteraad dat er een kwartier lang bij het adres in Breda zou zijn aangebeld. Ook zou met draaiende camera zijn gepost bij het pand en buren zouden ‘bewust onjuist’ zijn geciteerd. Alles om duidelijk te maken dat Jetten wel degelijk in Vlaardingen zou resideren.

In december 2019 lieten de Vlaardingse wethouders weten dat er met de Bredase binnen het college geen gelijkwaardige samenwerking mogelijk was. Na tussenkomst van de Commissaris van de Koning is Jetten tijdens de collegevergadering van 3 december direct opgestapt. Twee dagen later heeft ze zelfstandig raadsleden geïnformeerd over haar ontslag. De wethouders stellen, tot op de dag van vandaag, dat zij Jetten niet aan de kant hebben gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *