Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ROEP OM ARMOEDEFONDS VLAARDINGEN

VLAAARDINGEN- Er moet onderzocht worden of er in Vlaardingen een armoedefonds opgezet kan worden waarmee de (komende) armoede- en schuldenproblematiek effectief kan worden aangepakt. Dat verzoekt de fractie Boers (fB) donderdagavond in de raadsvergadering per motie.

De fB wijst op de positie van de inwoners van Vlaardingen die er financieel slecht voor zouden staan. FB: ‘Uitgaande van het eigen onderzoek van het kenniscentrum MVS, verkeert 75% in financiële problemen; bijna niemand ontkomt aan de gevolgen van de hoge gasprijs (nu al 8x zo hoog als een jaar geleden)’.

Volgens de fB zijn armoede en ook de schuldenproblematiek al vele jaren ernstige problemen in Vlaardingen. De volksvertegenwoordigers stellen dat steeds meer 55-plusser in financiële nood komen. Ook is er in Vlaardingen een groot aantal mensen dat werkt, maar toch in armoede leeft. Daar komen de sterk stijgende energieprijzen nog eens boven op, naast de gevolgen van de crisis (veroorzaakt door de lockdown).

2 reacties op “ROEP OM ARMOEDEFONDS VLAARDINGEN

  1. Als ik zo op die foto zie wat ze allemaal weggooien valt het wel mee met die armoede. Wie gaat dat fonds trouwens betalen? Staat er een steenrijke filantroop op? Mooie taak voor onze koning die nog steeds geen dubbeltje belasting betaalt.

    1. Idd , Onze koning koopt een speeltje van 2 miljoen in Coronatijd , terwijl de armen , armer worden en de rijken steeds rijker worden . Er is nog helemaal niets veranderd sinds eeuwen ………………………

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *