Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STEUN VOOR VREUGDEVUUR MARKTBUURT VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De fractie Boers (fB) in de Vlaardingse gemeenteraad schaart zich voor honderd procent achter de initiatiefnemers van een vreugdevuur met Oud & Nieuw. Een groep bewoners rond de Broekweg heeft een professioneel plan daarvoor naar de gemeente gestuurd.

Al jaren lang is fractie Boers de enige partij in de raad die het ondubbelzinnig opneemt voor het houden van vreugdevuren. Onder burgemeester Jetten werden de vuren verboden.

Ron Boers: “Een traditie die al meer dan veertig jaar oud is, mag niet verloren gaan. De burgemeester die het evenement om zeep hielp, is al lang vertrokken, en na twee jaar van corona, waarin de mensen het ene na het andere pleziertje is ontnomen, is het nu meer dan tijd dat we de draad weer oppakken. Zeker nu dat ook in Den Haag weer wordt toegestaan. Het uit de hand gelopen Haagse vreugdevuur was voor Jetten destijds de belangrijkste reden de vuren in Vlaardingen te verbieden.”

Tijdens de eerstvolgende vergadering van de gemeenteraad gaat de fB een motie indienen om het vreugdevuur weer mogelijk te maken. Zeker nu er zo’n professioneel plan ligt met veel aandacht voor veiligheid, is er volgens de fractie geen reden meer om toestemming te weigeren.

Burgemeester Bert Wijbenga (VVD) heeft al aangegeven niets te willen veranderen aan het verbod op vreugdevuren.

1 reactie op “STEUN VOOR VREUGDEVUUR MARKTBUURT VLAARDINGEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *