Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN AANBESTEDING RECREATIEOORD HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- De Rotterdamse gemeenteraad heeft een streep gehaald door het plan voor de verkoop van Recreatieoord Hoek van Holland. Alle partijen in de raad zijn tegen de voorgestelde openbare aanbesteding van het terrein in de Wierstraat.

Tijdens de raadscommissie, eerder deze maand, tekende zich al een ruime meerderheid af tegen de verkoop van het recreatieoord aan een commerciële partij.

De gemeente Rotterdam wil het huisjespark verkopen, omdat er verlies wordt geleden. Het recreatieoord heeft de gemeente vorig jaar 2.173.967,00 euro opgeleverd. Daartegenover stond 2.648.582,79 euro aan kosten.

De recreanten hebben voorstellen aangedragen om de exploitatie zelf ter hand te nemen.

1 reactie op “GEEN AANBESTEDING RECREATIEOORD HOEK VAN HOLLAND

 1. Voorlopig lijkt het gevaar geweken – de antwoorden van Kurvers waren veelzeggend; d.w.z. het college legt zich er NIET bij neer. Een sportief iemand had de handdoek in de ring gegooid en kunnen toegeven dat Rotterdamse hoogmoed niet veel verder reikt dan de Coolsingel, maar als het om geld gaat, is sportiviteit ver te zoeken. Ik vind het onvoorstelbaar dat een wethouder niet de eer aan zichzelf houdt nadat hij door een voltallige raad publiekelijk te kakken is gezet.
  Wie komt nu weer aan zet ?
  Ik vermoed dat het ‘spelletje’ op een andere manier wordt voortgezet, bijvoorbeeld dat het voorzieningenniveau moet worden bijgesteld op de standaarden die ook bij de geprivatiseerde vakantieparken zijn doorgevoerd; immers, Rotterdam kan het niet over haar/zijn kant laten gaan om een VIER-SEIZOENEN-BADPLAATS internationaal te promoten met een recreatieoord in de huidige staat. Het gevolg zal ongetwijfeld een huurverhoging met zich meebrengen die de huidige verblijfsrecreanten zich niet meer kunnen veroorloven.
  Hiermee zijn we weer aangeland op het punt dat Rotterdam het recreatieoord wil inrichten voor de categorie vakantiegangers die anders hun weg vinden op de gebruikelijke commerciële locaties. Aanvankelijk zal hiermee behoedzaam worden gestart, maar allengs is het erfgoed ten dode opgeschreven.
  Voor de belangenbehartigers is het van eminent belang dat het huidige concept in hoofdlijnen onaangetast blijft en bij voorkeur wordt versterkt door een goede organisatie en handhaving van de regels die ondubbelzinnig voor eenieder op het kamp van toepassing zijn. Het talent en de kennis is voorhanden. Gebruik dit momentum van eensgezindheid om iets op poten te zetten vooraleer de Gemeente het initiatief naar zich toe trekt.
  De paar fracties die zich tègen de verkoop hebben uitgesproken, vormen geen meerderheid in de raad. Ze zijn onze bondgenoten en verdienen onze steun. Na verloop van tijd zal er weer een beroep worden gedaan op de recreanten om de jakhalzen af te schudden.
  In het collegevoorstel is een domme vergissing gemaakt door te stellen dat bij verkoop de opbrengst er in feite niet toe doet – kennelijk ter geruststelling van de huisjesbezitters – en de kerntaak van de gemeente als enige reden voor de verkoop van het terrein naar voren te schuiven. Dit punt kon gemakkelijk worden weerlegd tijdens de hoorzittingen. Als Kurvers van meet af aan zich had vastgebeten op een maximale opbrengst, had de raad het veel moeilijker gehad om het plan van tafel te vegen.
  De gemeente Rotterdam heeft veel uit de kast gehaald om hun zin te krijgen en alle reeds geïnvesteerde tonnen moeten ergens worden verantwoord. Investeerders staan te trappelen van ongeduld om het vermogende deel der natie van dienst te zijn. Een paar honderd gedupeerde recreanten is een overzienbare collateral damage wanneer macht en kapitaal de dienst uitmaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *