Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘5.000 EURO PER PARKEERPLAATS BIJ SPORTPARK SCHIEDAM’

Gemeente Belangen Schiedam (GBS): ‘In de oorspronkelijke plannen was het  deel van het sportpark waar geen sportvelden liggen aangewezen als recreatiepark, met struinplekken en volop speelruimte voor kinderen. Nu gaat daar een autoverkeersweg dwars door heen. Wat blijft er over van de oorspronkelijke plannen? Is er rekening mee gehouden dat er veel spelende kinderen gebruik zullen maken van het park, zeker op de hoogtijdagen van het sportpark: de weekenden?
Gemeente Belangen Schiedam (GBS): ‘In de oorspronkelijke plannen was het deel van het sportpark waar geen sportvelden liggen aangewezen als recreatiepark, met struinplekken en volop speelruimte voor kinderen. Nu gaat daar een autoverkeersweg dwars door heen. Wat blijft er over van de oorspronkelijke plannen? Is er rekening mee gehouden dat er veel spelende kinderen gebruik zullen maken van het park, zeker op de hoogtijdagen van het sportpark: de weekenden?
SCHIEDAM- De gemeente Schiedam staat op het punt om 5.000 euro uit te geven voor elke extra parkeerplaats aan de Vlaardingse kant van het nieuwe Sportpark Willem-Alexander. Tot die conclusie komt oppositiepartij Gemeente Belangen Schiedam (GBS). De aanleg van een ontsluitingsweg via de Laan van Bol’es kost 690.000 euro. In totaal komen er door deze investering dan honderdtweeënveertig extra parkeerplaatsen beschikbaar.

GBS heeft begrepen dat de extra parkeerplaatsen slechts af en toe gebruikt zullen worden, alleen op drukke dagen. En ook dat moeten ze nog zien bij GBS. Volgens de lokale partij liggen de twee inritten van de ontsluitingswegen naar de parkeerdekken namelijk kilometers uit elkaar. ‘Hoe logisch is het dat iemand die kiest voor het Schiedamse dek en bij aankomst merkt dat het dek vol is een paar kilometer terug gaat rijden om via de Laan van Bol’es naar de Vlaardingse kant te gaan, met het risico dat dit wellicht ook vol is. Logischer is het dat men alsnog probeert in de wijk (Woudhoek) de auto kwijt te raken, het liefst zo dicht mogelijk bij het clubhuis’, redeneert men bij GBS.

De partij hoopt dat in de plannen geld is gereserveerd voor dynamische parkeerverwijzing ver voor de inritten van de ontsluitingswegen.

Het college van B en W zal waarschijnlijk dinsdag op de kritiekpunten van GBS reageren. Dan vergadert de gemeenteraad over onder meer de extra parkeerplaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *