Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGSE BESTE ZOMERONDERNEMER 2016

Project ZomerOndernemer Rotterdam afgesloten met een feestelijke uitreiking bij Rabobank Rotterdam. In 2016 deden in het hele land 213 jongeren mee aan het project ZomerOndernemer. De winnaars van de elf regio’s strijden op 6 oktober om de titel Beste ZomerOndernemer 2016. Brenda zal daar de regio Rotterdam vertegenwoordigen.  Doel van het project is ondernemerschap stimuleren en zelfredzaamheid versterken. Het project wordt mogelijk gemaakt door de Rabobank, lokale bedrijven, gemeenten en fondsen.
Project ZomerOndernemer Rotterdam afgesloten met een feestelijke uitreiking bij Rabobank Rotterdam. In 2016 deden in het hele land 213 jongeren mee aan het project ZomerOndernemer. De winnaars van de elf regio’s strijden op 6 oktober om de titel Beste ZomerOndernemer 2016. Brenda zal daar de regio Rotterdam vertegenwoordigen. Doel van het project is ondernemerschap stimuleren en zelfredzaamheid versterken. Het project wordt mogelijk gemaakt door de Rabobank, lokale bedrijven, gemeenten en fondsen.
VLAARDINGEN- De 22-jarige Brenda Allard uit Vlaardingen is gekozen tot beste ZomerOndernemer Rotterdam 2016. Met haar bedrijf De Fairtrade Gids wil ze bereiken dat eerlijke kleding makkelijker gevonden en gekocht wordt. Tijdens de feestelijke afsluiting van het project ZomerOndernemer op 16 augustus bij Rabobank Rotterdam won ze de eerste prijs, omdat de jury haar als ondernemer het meest compleet vond: een goed businessplan, grote inzet en flinke persoonlijke groei.

De deskundige jury beoordeelde de ZomerOndernemers op hun persoonlijke groei tijdens het project, doorzettingsvermogen, verdienmodel en maatschappelijke relevantie. Na een gesprek met de jury werd de uitslag bekendgemaakt aan de meer dan honderd aanwezige belangstellenden.

Tjitse Altena is tweede geworden, de jury voorzitter noemde hem een ras ondernemer. Met zijn tomeloze energie en enthousiasme brengt hij mensen bij elkaar om zijn Studentenplatform Stubear te lanceren. Jacqueline van Cuijck en Lennart Hakker werden met Webworks Studio derde, met hun ‘Niet lullen maar poetsen mentaliteit’ en hun creatieve drive zijn zij de enige in de top 3 die hun bedrijf al echt up & running hebben.

De drie winnaars maakten deze zomer deel uit van een groep van twintig jongeren die meededen met het project ZomerOndernemer Rotterdam. In de eerste week van de vakantie volgden ze een driedaagse training daarna bezochten ze iedere week een bedrijf en volgden workshops. Op 16 augustus presenteerden de jonge ondernemers hun bedrijven bij Rabobank Rotterdam. Er was een grote variëteit aan bedrijven; een kledinglijn, evenementenbureau, studentenplatform, internetbedrijf voor start pakketten, affiliate marketing voor fair trade kleding, biologische hondenkoekjes en nog veel meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *