Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘40.000 EURO MINDER KORTEN OP KINDERBOERDERIJ VLAARDINGEN’

VLAARDINGEN- Voor het behoud van de beheerder van kinderboerderij Holywood in Vlaardingen moet minder worden gekort op de gemeentelijke subsidie. In plaats van 90.000 euro wordt de gemeenteraad, door het stadsbestuur, voorgesteld de bezuiniging terug te brengen tot 50.000 euro per jaar. Het bestuur van Holywood heeft de gemeente verzocht om voldoende subsidie voor de komende 5 jaar, om de beheerder te kunnen betalen. Het gaat hierbij om gemiddeld 40.000 euro per jaar. Zonder beheerder is de boerderij niet te behouden, zo menen Holywood en het gemeentebestuur.

Inmiddels zijn gesprek gevoerd, door Holywood, met externe fondsen voor een financiële bijdrage gedurende de komende vijf jaar. Er is nog geen zekerheid over deze externe middelen.

Het bestuur van de Holywood heeft een plan gemaakt en heeft dit besproken met de wethouder en ambtenaren. De plannen moeten er toe leiden dat de stadsboerderij meer inkomsten gaat genereren. Bovendien gaan zij een structuur neerzetten om meer activiteiten te kunnen organiseren. Holywood heeft voor ogen om dit deels met een poule van vrijwilligers te gaan doen.

1 reactie op “‘40.000 EURO MINDER KORTEN OP KINDERBOERDERIJ VLAARDINGEN’

  1. 700.000 euro voor een nutteloos en een mislukt pasjes systeem ondergrondse containers is niet te veel.
    Maar we gaan wel bezuinigen op kinderboerderij Hollywood waar heel veel kinderen en volwassenen veel plezier aan beleven.
    Volstrekt verkeerde uitgaven en verkeerde bezuinigen .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *