Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

4 JAAR CEL VOOR BULGAARSE OVERVALLER BEJAARDEN SCHIEDAM

De Bulgaarse crimineel, hier te zien op archiefbeelden,  met één van zijn slachtoffers, geregistreerd met een bewakingscamera. Door het  uitzenden van de beelden in het tv-programma Opsporing Verzocht kan de Bulgaar korte tijd later worden opgepakt.
De Bulgaarse crimineel, hier te zien op archiefbeelden, met één van zijn slachtoffers, geregistreerd met een bewakingscamera. Het uitzenden van de beelden in het tv-programma Opsporing Verzocht leverde geen resultaat op.  Door de open EU-grenzen was de Bulgaar naar Vlaanderen uitgeweken.

SCHIEDAM- Een 27-jarige Bulgaar is donderdag voor de Rotterdamse rechtbank veroordeeld tot 4 jaar cel voor twee gewelddadige berovingen op Schiedamse bejaarden in 2012. Naast de gevangenisstraf moet de crimineel een schadevergoeding betalen  aan zijn slachtoffers.

Een destijds 79-jarige vrouw werd in november dat jaar in de hal van haar appartementencomplex aan de Burgemeester Stulemeijerlaan in Schiedam-Nieuwland vastgegrepen door de Oost-Europese crimineel  en naar de grond gewerkt terwijl een handlanger haar beroofde van haar sieraden. De vrouw raakte hierbij gewond.

Een week later sloeg de Bulgaar nogmaals toe op de Voltastraat in Schiedam-Oost. Hierbij raakte een destijds 63-jarige man gewond.

De handlanger werd kort na de overvallen al aangehouden en is tot 20 maanden gevangenis veroordeeld.

De nu berechte Bulgaar werd  januari jongslede aangehouden, nadat hij in een Belgische gevangenis had gezeten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *