RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SPOORLOPERS BIJ STATION VLAARDINGEN CENTRUM

VLAARDINGEN- De politie is woensdagavond afgekomen op een melding over jongens op de metrobaan bij station Vlaardingen Centrum.

Wanneer een metrobestuurder een wandelaar of fietser langs het spoor ziet moet de metro uit veiligheid remmen en fors langzamer gaan rijden. Ook de metro’s daarachter en de tegemoetkomende stellen moeten daardoor hun snelheid aanpassen. Hierdoor ontstaat direct een file, maar het domino-effect gaat verder, buiten het spoor. Reizigers komen bijvoorbeeld te laat op hun afspraak.

Prorail meldt dat het aantal spoorlopers bij het treinverkeer in heel Nederland vorig jaar is gestegen met 3% ten opzichte van het jaar ervoor. En meer dan één derde van de vertragingen op het spoor wordt veroorzaakt door mensen die langs het spoor lopen. De maatschappelijke schade loopt volgens ProRail in de tientallen miljoenen euro’s. De spoorbeheerder is daarom met een nieuwe campagne gestart: ‘Spoorlopen? Het heeft meer gevolgen dan je denkt!’

3 reacties op “SPOORLOPERS BIJ STATION VLAARDINGEN CENTRUM

  1. Gewoon op snelheid blijven. Als zo’n lul dood wil, wil hij dood. Daarvoor hoeft een ander niet te laat te komen.

    1. Ik zou het erg voor die machinist vinden , omdat ie aan het einde van zijn dienst , al die darmen eraf moet krabbelen .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *