RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WEER DEFECT STRAATVERLICHTING SCHIEDAM-OOST

SCHIEDAM- Opnieuw zijn er problemen met de openbare verlichting in Schiedam-Oost. De penningmeester van de bewonersvereniging signaleert dat lantarenpalen zijn uitgevallen op het Lorentzplein (de rotonde tussen de Lorentz-, PKO- en de Boerhaavelaan). Het defect met het licht speelt hier al zeker 2 dagen.

Door verouderde leidingen en verzakkingen zijn dergelijke problemen in de wijk niet te voorkomen. Een aanvullend onderzoek is nodig naar zwakke plekken in het netwerk. Dit valt onder de verantwoordelijkheid van Stedin en kan door complexiteit langer duren. Dat alles hebben burgemeester en wethouders eerder deze maand laten weten in de beantwoording van schriftelijke vragen door LOS, naar het 4 weken niet werken van de straatlantarens aan de Lorentzlaan, Hogebanweg en Buys Ballotsingel in Oost, afgelopen november en december.

Het gemeentebestuur is het eens met LOS dat herstel aan openbare verlichting sneller moet. Dit zal wederom aan de orde worden gesteld bij de contacten met Stedin. De storing was bekend bij het team Toezicht en Handhaving en is door hen gemeld bij het Klantcontactcentrum en de beheerder. Deze heeft de melding bij Stedin gemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.