RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GROENLINKS VREEST KAP HONDERDEN BOMEN VOOR WARMTENET SCHIEDAM

SCHIEDAM- Bij GroenLinks in Schiedam vindt men dat het tracé voor de warmteleiding in Groenoord wel erg veel bomen in gevaar brengt. De fractie vraagt het Schiedamse college of dat niet anders kan.

De fractie slaat aan op de omgevingsvergunning en het bijbehorende onderzoek naar de bomen op en langs het tracé. Daaruit zou blijken dat er al eerder bomen op het tracé zijn gekapt én dat er meer dan 400 bomen op of direct langs het tracé staan.

Volgens GroenLinks is door Bomenwacht Nederland een bomeneffectanalyse uitgevoerd. Uit het onderzoek wordt duidelijk dat voor 122 bomen de projectinvloed beperkt is en kan het project een zekere bedreiging voor het behoud van de bomen vormen. Bij 240 bomen is de projectinvloed aanzienlijk en vormen de werkzaamheden tijdens het project een ernstige bedreiging voor het behoud van de bomen. De impact van het project is op 63 bomen zodanig groot dat behoud van de bomen niet mogelijk is.

3 reacties op “GROENLINKS VREEST KAP HONDERDEN BOMEN VOOR WARMTENET SCHIEDAM

  1. Groen links is anders pro-bomenkap als het om brandstof voor door hun gefaciliteerde biomassacentrales gaat. Maar… oh wee als je een haardvuurtje aansteekt…. Maar ja, om hier de groene club uit te hangen laten ze het liefst oerbossen overzee kappen die dan door zeer milieu onvriendelijke schepen naar West Europa mogen worden getransporteerd.

  2. Het is heel erg dat de mogelijkheid bestaat dat je van het gas af gaat om dat het beter is voor het milieu, en dat je dan 10 talen bomen kapt die het beste voor het milieu zijn ze leveren ZUURSTOF en nemen stikstof op , ik wist wel dat mensen de aarde naar de knopen aan het helpen zijn maar zo???Zet eerst is op alle flats zonnepanelen die zie ik namelijk nergens ,dat zorg in ieder geval voor lagere kosten van de burgers.

    1. Henk, het is groen links niet te doen om lagere kosten voor de bewoners, evenmin is het hen te doen om het milieu of het welzijn van de samenleving. Er telt voor hen slechts persoonlijk gewin, carriëre in de politiek en vooral…. ego, wij mogen dus niet op hun meterslange teentjes trappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *