Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERDERE UITROL WARMTENET SCHIEDAM MINDER ZEKER

SCHIEDAM- Het is nog maar de vraag of het toekomstig warmtenet van Eneco verder wordt uitgerold buiten de wijk Schiedam-Groenoord. Zoveel wordt duidelijk bij het doorlezen van het coalitieakkoord dat maandagmiddag is gepresenteerd.

De coalitiepartijen schrijven: ‘Eerder opgedane ervaringen, zoals bij Nieuwe Energie voor Groenoord, dienen als evaluatie voor een eventuele verdere vervolgaanpak over de stad. Initiatieven vanuit partners worden met een positieve intentie beoordeeld, waarbij nadrukkelijk wordt gekeken naar de financiële haalbaarheid en risico’s voor de gemeente.’

Het plan voor een aardgasvrij Groenoord is in december 2020 aan een raadsmeerderheid geholpen door de fractie van Denk. De steun van Denk is beloond met de – vooraf bekokstoofde – toezegging voor een nieuw wijkgebouw en huisvesting voor ouderen met een migratieachtergrond. De partij kreeg ook de toezeggingen voor nieuwe speel- en sporttoestellen in de wijk en de gemeente Schiedam, Eneco en Woonplus gaan meer stage- en werkplekken realiseren.

4 reacties op “VERDERE UITROL WARMTENET SCHIEDAM MINDER ZEKER

  1. Waarom zo’n experiment in een wijk waar voornamelijk hardwerkende uitkeringstrekkers wonen? Men had het lef niet om dergelijke onzinnige experimenten in de Oranjebuurt of in sveaparken uit te voeren.

      1. Nee Noob, omdat in die wijken nogal wat juristen wonen en de lui die van dergelijke experimenten houden wonen er ook. Ze expewrimenteren graag, maar liefst over de rug van anderen. Sveaparken ligt dichterbij die ellende dan Groenoord trouwens.

  2. Schiedam gaat op zijn bek dit is de slechte invastiriring duur en niet zuinig dit is gewoon door de gemeente door je strot geduild dit kost veel geld voor jan met de pet ik vraag me ook af wie gaat het betalen voor de stuun personen met die 800euro kom je er niet dus blijf het een kosten post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *