Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ZORGEN OM DAKLOZEN IN STRUIKEN BEATRIXPARK SCHIEDAM

SCHIEDAM- In het Schiedamse Beatrixpark en in de polders wonen mensen in de struiken. Dat krijgt wethouder Patricia van Aaken (CDA) te horen van de PvdA. De sociaaldemocraten vrezen dat de situatie slechter wordt nu de winter eraan komt.

Van Aaken: “Dat is ook een belangrijk punt dat opgepakt moet worden. Daar zijn we nu mee bezig. En we gaan kijken op de lange termijn, ook in gesprek met Vlaardingen, gaan we dat in MVS-verband doen? Gaat die centrumtaak bij de gemeente Vlaardingen blijven of gaan we dat als gemeente Schiedam zelf oppakken? Maar dat is lange termijn.”

Bij De Elementen in de Nijverheidsstraat in Vlaardingen is de dak- en thuislozenopvang voor de hele regio gevestigd. De nachtopvang is bedoeld voor mensen uit Vlaardingen, Schiedam en Maassluis, die om welke reden dan ook dak- of thuisloos zijn.

De speciale noodopvang in Vlaardingen voor dakloze gezinnen kampt al ruim een jaar met een wachtlijst. De Stichting Elkerlyck verhuurt in de haringstad acht appartementen voor dakloze gezinnen. Hier kunnen maximaal 24 personen (inclusief kinderen) voor de duur van 1 jaar verblijven. Sinds de opening in juni 2020 zit de locatie vol.

2 reacties op “ZORGEN OM DAKLOZEN IN STRUIKEN BEATRIXPARK SCHIEDAM

 1. Die bezorgdheid gaat er vast over dat ze geen O.Z.B. betalen. De huizen waarin zij zouden moeten wonen worden nu door statushouders uitgewoond.

 2. Waarom deze mensen in de winter geen volks tuinhuisje of bootje aanbieden?
  Confisceer tuinhuisjes er staan genoeg huisjes leeg op Vijfsluizen en Thurlede in de winter, evenals prive jachtjes.

  Ben je ook van de vernielingen en inbraken af.
  Als tegemoet koming kan de gemeente eigenaren vrijstellen van huurprijs van de grond of liggeld.
  In de kantine van de vereniging extra douches maken en wasmachines plaatsen. Op elke jachthaven en volkstuinvereniging een voedselbank uitgiftepunt realiseren.
  Alles is beter dan buiten slapen.
  We zijn toch allemaal zo begaan met gelukzoekertjes en zielige mensen?
  Laat als eigenaar van tuinhuisje of bootje je hart spreken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *