Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TAPTOE BIJ VFC VLAARDINGEN

Rijnmondband 1VLAARDINGEN- Bevrijdingsdag wordt in Vlaardingen traditioneel afgesloten met de taptoe op het complex van de voetbalvereniging VFC aan de Sportlaan. Dit jaar heeft organisator Koos Aalders weer een keur van topbands kunnen vastleggen voor deze muziekshow, die door duizenden liefhebbers van marsmuziek wordt bezocht.

Op Bevrijdingsdag kunnen Vlaardingers genieten van het optreden van het Schiedamse muziekkorps De Rijnmondband. Al sinds de oprichting in 1929 onder de naam Harmonie en in een later stadium na de naamswijziging in 1966 naar Rijnmondband, is de vereniging een vernieuwende factor binnen de muziekwereld. De Rijnmondband is constant op zoek naar muzikale en showtechnische grenzen, om die vervolgens weer te overschrijden. De Engelse stijl en strakke exercitie maken de Rijnmondband samen met haar uniform tot een unieke verschijning. De huidige bezetting, bestaande uit trompetten, saxofoons, trombones, baritons, sousafoons, hoorns, trommels, bekkens en grote trom, geeft de Rijnmondband een eigen sound welke van afstand te herkennen is. Ook de jeugdband van de muziekband uit de jeneverstad zal optredens verzorgen.

Verder treden op muziek en showband Juliana uit Amersfoort. Dit korps heeft viermaal in het hoofdprogramma van de Nationale Taptoe Breda opgetreden tussen alle Nederlandse militaire beroepskorpsen. Tweemaal werd er een gouden medaille behaald op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Het muziekkorps Bernhard is de jeugdafdeling van Muziek- en showband Juliana en is opgericht in 1936 als tamboer- en pijperskorps. In de loop van de tijd is het korps omgebouwd tot een modern korps met trompet, bariton, trombone, saxofoon en slagwerk, terwijl fluiten en piccolo’s nog steeds een belangrijke rol spelen. De 36 korpsleden van Bernhard zijn allemaal in de leeftijd tussen 9 en 16 jaar.

De wethouder kunst en cultuur, Cees Oosterom (CDA), opent om 19.00 uur de taptoe. De Bevrijdingstaptoe duurt tot 22.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *