WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ABOUTALEB BIJ ALEVIETEN SCHIEDAM

GEBUIKSAANWIJZING TEGEN NIET-MOSLIMS ** Soera 2-90: “…Daardoor brachten zij toorn op toorn over zich en er is een vernederende kastijding voor de ongelovigen.” Soera 76-4: “Voorwaar, Wij hebben voor de ongelovigen ketenen, ijzeren halsbanden en een laaiend Vuur bereid.” Soera 43-32: “Doodt hen, waar gij hen ook ontmoet en drijft hen uit (…) want vervolging is erger dan doden. (…) zo is de vergelding voor de ongelovigen.” Soera 47-4:“Wanneer gij de ongelovigen ontmoet, treft dan hun nek en wanneer gij overwinnaar zijt, bindt hen dan vast.” Soera 4-91: “… grijpt hen dan aan en doodt hen waar gij hen ook vindt.” Soera 5-33/34: “De vergelding dergenen die oorlog tegen Allah en Zijn boodschappers voeren en er naar streven wanorde in het land te scheppen, is slechts dat zij gedood of gekruisigd worden, of dat hun handen en hun voeten de ene rechts en de andere links, worden afgesneden, of dat zij het land worden uitgezet. Dat zal voor hen een schande in deze wereld zijn en in het Hiernamaals zullen zij een grote straf ontvangen. Dit, met uitzondering van hen die berouw tonen, voordat gij hen in uw macht hebt.” (Bron: Koran).
GEBUIKSAANWIJZING TEGEN NIET-MOSLIMS
** Soera 2-90: “…Daardoor brachten zij toorn op toorn over zich en er is een vernederende kastijding voor de ongelovigen.” Soera 76-4: “Voorwaar, Wij hebben voor de ongelovigen ketenen, ijzeren halsbanden en een laaiend Vuur bereid.” Soera 43-32: “Doodt hen, waar gij hen ook ontmoet en drijft hen uit (…) want vervolging is erger dan doden. (…) zo is de vergelding voor de ongelovigen.” Soera 47-4:“Wanneer gij de ongelovigen ontmoet, treft dan hun nek en wanneer gij overwinnaar zijt, bindt hen dan vast.” Soera 4-91: “… grijpt hen dan aan en doodt hen waar gij hen ook vindt.” Soera 5-33/34: “De vergelding dergenen die oorlog tegen Allah en Zijn boodschappers voeren en er naar streven wanorde in het land te scheppen, is slechts dat zij gedood of gekruisigd worden, of dat hun handen en hun voeten de ene rechts en de andere links, worden afgesneden, of dat zij het land worden uitgezet. Dat zal voor hen een schande in deze wereld zijn en in het Hiernamaals zullen zij een grote straf ontvangen. Dit, met uitzondering van hen die berouw tonen, voordat gij hen in uw macht hebt.” (Bron: Koran).

SCHIEDAM- De burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Lamers  (Schiedam) worden vanavond benoemd tot ambassadeurs van de Alevieten in Nederland.  Dit zal gebeuren in het Alevitisch Cultureel Centrum in Schiedam-Nieuwland. De Alevieten bieden de burgervaders symbolisch de sleutel aan van hun onderkomen aan de Albardastraat.

In Schiedam woont een grote groep Alevieten. Ze beschouwen zichzelf als moslims, want onderschrijven de inhoud van de koran evenzeer als de onveranderbare wil van allah. Onder Turkse Soennieten worden  Alevieten beschouwd als afvalligen, door hun onwilligheid een moskee te bezoeken en vijfmaal per dag te bidden. Alevieten worden gezien als ongelovigen waarvoor de koran de doodstraf voorschrijft in de diverse soera’s.

In januari 2014 demonstreerden enkele honderden Alevitische Turken tegen rector Ahmet Akgündüz van de Islamitische Universiteit Rotterdam. Akgündüz noemde de Alevieten die zich keren tegen de Turkse regering van Erdogan ‘goddelozen’ en ‘mensen met een westerse levensstijl’ en daarmee ‘moskeevijandige architecten’.

Minister Lodewijk Asscher (PvdA) noemt de Turkse Alevieten ‘een voorbeeld van integratie’. Hij zei dit vorig jaar bij zijn bezoek aan het Alevitisch Cultureel Centrum in Schiedam. Zijn uitspraak kon hij niet onderbouwen met cijfers.

 

 

Zie ook: Uitspraak Alevieten Schiedam zonder onderzoek.

 

 

Eén gedachte over “ABOUTALEB BIJ ALEVIETEN SCHIEDAM

  1. Waarom zo’n ophef?
    Het is belangrijk om een wijk, stad, land te regeren en te ontwikkelen.
    Wat er in Nederland gebeurd is een vervreemding, hier naar toe halen wat voor ons Nederland vreemd is.
    Straks wordt er hier uitgevochten wat er ginder in land van afkomst steeds uitgevochten werd.
    Ik ben een echte democraat, wij hebben ons juist allang ontwikkeld en vrij gemaakt om onder het juk uit te komen van de machtigen der kerken. Macht uit oefenen op mensen is verkeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *