WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GELIJKVLOERSE KRUISING HOEK VAN HOLLAND BLIJFT

Per 2018 maakt de NS in Hoek van Holland plaats voor de RET. Met metrostellen wordt de Strandweg overgestoken. ’Levensgevaarlijk’,  vindt de Hoekse politiek. Aanpassingen bedragen een  investering van 14 tot 16 miljoen euro. Eerder is al extra geld uitgetrokken voor een gedeeltelijke overkapping van het spoor achter de appartementencomplexen aan de Strandweg.
Per 2018 maakt de NS in Hoek van Holland plaats voor de RET. Met metrostellen wordt de Strandweg overgestoken. ’Levensgevaarlijk’, vindt de Hoekse politiek. Aanpassingen bedragen een investering van 14 tot 16 miljoen euro. Eerder is al extra geld uitgetrokken voor een gedeeltelijke overkapping van het spoor achter de appartementencomplexen aan de Strandweg.

HOEK VAN HOLLAND- De aanleg van een gelijkvloerse kruising  aan de Strandweg blijft in de plannen voor de metroverbinding in Hoek van Holland. Tot teleurstelling van de vice-voorzitter van de gebiedscommissie Hoek van Holland, Arjen van der Lugt (VVD). Een kruising tussen het wegverkeer en de metro  houdt de voorkeur van de Plancommissie Hoekse Lijn.

Samen met de omwonenden wijst de gebiedscommissie op de verkeersveiligheid, maar de kosten voor een ongelijkvloerse kruising aan Strandweg komen uit op 14 tot 16 miljoen euro. Woensdag kwam de plancommissie Hoekse Lijn met hun berekening.

De plancommissie, die georganiseerd wordt in samenwerking met de gemeente Rotterdam, staat in het teken van de voortgang van de Hoekse Lijn: de procedures, ontwerpen, bouw en de buitenruimte.

 

 

 

Zie ook: Angst Hoek van Holland kruising metro.

Hoek van Holland wil aanpassing van 15-miljoen.

Commissie positief over metro Hoek van Holland.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *