WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIEUWE PLEK TAALHUIS VLAARDINGEN

Bibliotheek Vlaardingen 2VLAARDINGEN- Taalhuis Samen-Schrijven is met ingang van 1 februari jl. verplaatst naar de bibliotheek.

Even zag het ernaar uit dat de activiteiten van Stichting Samen-Schrijven definitief zouden stoppen. Zeven jaar is Samen-Schrijven bezig om laaggeletterdheid in onze stad structureel en professioneel aan te pakken. Een doorstart van de activiteiten in het Taalhuis in de Hoogstraat was niet meer mogelijk.

 De bibliotheek heeft op tijd ingegrepen en geeft Samen-Schrijven in de komende maanden de gelegenheid om een deel van de activiteiten van het Taalhuis voort te zetten in de bibliotheek aan de Waalstraat. Dit in afwachting van verdere ontwikkelingen op het gebied van de aanpak van laaggeletterdheid in Vlaardingen. In de loop van dit jaar zal hierover meer duidelijkheid komen. De bibliotheek wordt gezien als een voor de hand liggende plek, omdat de bibliotheek en Stichting Samen-Schrijven al een aantal jaren in goede harmonie samenwerken op het gebied van laaggeletterdheid.

Hebt u vragen over laaggeletterdheid of wilt u deelnemen aan onze activiteiten?

Vanaf 1 maart kunt u in de bibliotheek gebruik maken van de volgende mogelijkheden:

  • Iedere maandagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur:
    Een groep van vaste vrijwilligers is aanwezig om met u aan persoonlijke leervragen en doelen te werken. Er is ruimte voor één op één lessen en er is de mogelijkheid om in kleine groepjes te werken.
  • Donderdagavonden van 19.00 – 20.30 uur: De reeds bestaande Samen-Leesclub speciaal voor laaggeletterden (deze bestaat al en blijft in de bibliotheek doorgaan).

Voor informatie: info@samen-schrijven.nl of info@bibliotheek.vlaardingen.nl

 

Zie ook:  Opening Taalhuis Maassluis.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *