Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

RAADSVRAGEN OOIEVAARSBRUG SCHIEDAM

De geplande renovatie van de Ooievaarsbrug heeft ook gevolgen voor de voor het Schiedamse toerisme belangrijke fluisterboot, vreest D66. Deze passeert op zijn route immers ook tweemaal de Ooievaarsbrug.
De geplande renovatie van de Ooievaarsbrug heeft ook gevolgen voor de fluisterboot, vreest D66. Deze passeert op zijn route immers ook tweemaal de Ooievaarsbrug.

SCHIEDAM- De regels rond de subsidie voor renovatie van de Ooievaarsbrug in Schiedam moeten opnieuw worden besproken met het Fonds Schiedam-Vlaardingen. D66 wil dat wethouder Alexander van Steenderen (SP) de subsidiegever vraagt de termijn te verlengen waarbinnen de subsidie moet worden uitgegeven. In de meest recente plannen start de renovatie op 1 juli, middenin het vaarseizoen.

Tijdens de raadscommissie op 9 december meldde Van Steenderen dat onderhoud van de Ooievaarsbrug in de nu beoogde periode dient plaats te vinden, onder meer in verband met de subsidie die het Fonds Schiedam-Vlaardingen hiervoor beschikbaar stelt.

De geplande renovatie van de Ooievaarsbrug lijkt een nieuwe hindernis te worden voor watertoeristen die Schiedam willen bezoeken, vreest D66. Door het drama rond de Proveniersbrug heeft het imago van Schiedam bij watertoeristen een forse deuk opgelopen. Een nieuw obstakel, net nadat het probleem met de Proveniersbrug verholpen is en midden in het vaarseizoen, is daarom onwenselijk. Bij de behandeling van de zomernota heeft de gemeenteraad bovendien een motie van VVD en D66 aangenomen, die beoogt Schiedam aantrekkelijker te maken voor watertoeristen.

De eigenaren van de verschillende Schiedamse jachthavens hebben op 25 januari een gesprek met de gemeente over de renovatie van de Ooievaarsbrug.

 

Zie ook: Uitstel werk Ooievaarsbrug Schiedam.

Gesprek jachthavens Schiedam.

Belangstelling brugwachtershuisje Schiedam.

Aanpak kademuren achter Boterstraat Schiedam.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *