Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GROENLINKS SCHIEDAM RUIMT VUURWERK OP

De afdeling Schiedam wijst op meer dan 400 melding aan vuurwerkoverlast uit de jeneverstad via het meldpunt vuurwerkoverlast.nl. Het meldpunt is inmiddels omstreden, nadat de afgelopen weken is aangetoond dat het plaatsen van niet serieuze meldingen kinderlijk eenvoudig is. Wel is duidelijk dat een meerderheid van de Nederlanders een algemeen vuurwerkverbod voor particulieren wil . Dat blijkt uit recent onderzoek van I&O Research onder bijna 2.500 Nederlanders. Eerder werd al duidelijk dat 64% van de mensen wil dat er een verbod komt op het afsteken van vuurwerk door particulieren. Bron: Opiniepanel EenVandaag 2013.
De afdeling Schiedam van GroenLinks wijst op meer dan vierhonderd melding aan vuurwerkoverlast uit de jeneverstad via het meldpunt vuurwerkoverlast.nl. Het meldpunt is inmiddels omstreden, nadat de afgelopen weken is aangetoond dat het plaatsen van niet serieuze meldingen kinderlijk eenvoudig is. Wel is duidelijk dat een meerderheid van de Nederlanders een algemeen vuurwerkverbod voor particulieren wil . Dat blijkt uit recent onderzoek van I&O Research onder bijna 2.500 Nederlanders. Eerder werd al duidelijk dat 64% van de mensen wil dat er een verbod komt op het afsteken van vuurwerk door particulieren. Bron: Opiniepanel EenVandaag 2013.

SCHIEDAM- Op nieuwjaarsdag heeft GroenLinks de handen uit de mouwen gestoken door in het centrum van Schiedam flink wat vuurwerkrommel op te ruimen. Duidelijk was dat overlast niet beperkt blijft tot harde knallen. De vrijwilligers van GroenLinks mochten flink wat complimenten van de passerende Schiedammers in ontvangst nemen.

Opvallend was dat rond 14.00 uur op het Land van Belofte ook heel veel glasscherven en kapotte flessen rondzwierven, terwijl het er druk was met wandelende en fietsende passanten en spelende kinderen.

Burgemeester Lamers had in de gemeenteraad nog gemeld (op vragen van GroenLinks raadslid Katinka de Rover hoe het college de vuurwerk-overlast zou gaan indammen) dat in het centrum geen sprake van overlast van vuurwerk was, de waarnemingen van deze middag leidden tot heel andere conclusies. Katinka de Rover wil volgend jaar burgemeester Lamers uitnodigen om met GroenLinks mee te komen vegen. Het lijkt haar goed als de burgemeester een beeld krijgt van hoe het er echt in de stad aan toe is gegaan.

Binnen 1 uur zijn in een deel van Schiedam en Oost en het centrum vier vuilniszakken vol vuurwerkafval bij elkaar geveegd. Ondanks deze actie was daarna het straatbeeld nog niet helemaal schoon.

 

Zie ook: Meldpunt vuurwerkoverlast ook voor Schiedammers.

Meer vuurwerkvrije zones Schiedam.

Jaarwisseling Schiedam feestelijk verlopen.

Opruimen vuurwerk Schiedam 2014.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *