Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

3 JAAR CEL VOOR HANDEL METHAMFETAMINE VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Een 58-jarige man uit Vlaardingen krijgt een gevangenisstraf van 36 maanden voor het in ontvangst nemen van een pakket methamfetamine (meth).

Het OM in Rotterdam komt de relatief nieuwe harddrug meth steeds vaker tegen. Politie en OM zijn extra alert op het onderscheppen van deze drugs of bestanddelen voor de productie ervan onder meer vanwege de uiterst verslavende uitwerking ervan op gebruikers.

De politie en het OM kregen op 31 oktober een melding van autoriteiten uit Duitsland. Daar was een postpakket onderschept met daarin twaalf potten kokosolie geïmpregneerd met een grote hoeveelheid meth. Het pakket was afkomstig uit Mexico en onderweg naar een adres in Rotterdam-Zuid. Uit onderzoek bleek dat in de olie een gehalte aan methamfetamine zat variërend tussen de 14% en 32% per pot.

De politie heeft onder leiding van de officier van justitie het pakket gecontroleerd afgeleverd. Kort daarna heeft de politie de ontvanger van het pakket, de 58-jarige man uit Vlaardingen, aangehouden. Verder onderzoek leidde naar de aanhouding van een tweede verdachte, een 46-jarige man uit Rotterdam, zijnde de opdrachtgever voor wie het pakket in ontvangst moest worden genomen. Beide verdachten stonden 5 april voor de Rechtbank in Rotterdam op verdenking van het invoeren en opzettelijk aanwezig hebben van ruim 3 kilo methamfetamine.

De potten met cocosolie en drugs.
De officier van justitie eiste voor de opdrachtgever een gevangenisstraf van 4 jaar en voor de ontvanger van het pakket eiste hij een gevangenisstraf van 30 maanden waarvan 10 voorwaardelijk. De rechtbank beoordeelde op vrijdag 19 april de feiten als strafbaar en heeft de 58-jarige verdachte 36 maanden gevangenisstraf opgelegd en de andere man 24 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *