Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘MELD DUMPEN DEELSCOOTERS VLAARDINGEN BIJ VERHUURDER’

VLAARDINGEN- Het probleem van een gedumpte deelscooter op de Grosharing in Vlaardingen wordt binnen 12 uur opgepakt. Dat belooft de gemeente aan een klagende bewoner uit de Indische Buurt.

De melding is door de gemeente doorgezet aan de verhuurder, nadat een boze buurtbewoner liet weten dat de gemeente niet thuis geeft bij het dumpprobleem van scooters. ‘Handhaving handhaaft niet, blokkerende scooters worden niet opgehaald, en bedrijf en gemeente wijzen naar elkaar’, aldus de klager.

Volgens de gemeente blijft het advies om de meldingen direct aan de verhuurder door te geven. Zij kunnen bij onjuist gebruik ook sanctioneren.

Vorig jaar beweerde wethouder Bart Bikkers (VVD) dat de verhuurder van elektrische deelscooters dag in dag uit door Vlaardingen rijdt om parkeerchaos te voorkomen. Wat de wethouder betreft is dit vooral het gevolg van gebruikers die zich niet aan de regels houden.

Sinds vorig jaar zomer biedt het deelscooterbedrijf GO Sharing tientallen elektrische scooters aan in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. De dienst is 24 uur per dag, 7 dagen per week te gebruiken door iedereen met een geldig rijbewijs.

In buurgemeente Schiedam regent het al enkele jaren klachten over de verschillende deelscooters. Daar is naast Go Sharing ook verhuurder Felyx actief sinds november 2019. Dit laatste bedrijf belooft bij herhaling beterschap aan overlastmelders.

3 reacties op “‘MELD DUMPEN DEELSCOOTERS VLAARDINGEN BIJ VERHUURDER’

  1. Ik vermoed dat de gemeenten of individuen die daar werken verregaand financieëel belang heeft bij deze verhuurbedrijven, anders waren er al lang verregaande sancties tegen de eigenaar (de verhuurder dus) genomen. Als mijn auto een beetje scheef staat zit er direct een bekeuring op. Deze verhuurders kunnen bij wijze van spreken naast het bord van de wethouders schijten, zolang ze maar niet spetteren.

  2. Kortom; gewoon een lul verhaal van de verhuurder(s).
    Verschillende malen gebeld met één van de verhuurders als er een scooter asociaal neergedonderd was. Er kwam echt niemand.
    En als je dat onding zelf verplaatst gaat er een alarm af. Maar als zo een klote ding niet start, dan komen de verhuurders bijzonder snel om hem te maken.
    Het trieste is dat als dat onding lekker in de weg staat, de reparateur daar niets mee doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *