WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MEER GELD NAAR DRIJVEND AZC MAASSLUIS

MAASSLUIS- Er moet extra geld komen om de mannen aan boord van het drijvende asielzoekerscentrum in Maassluis bezig te houden, meldt het nieuwe stadsbestuur aan de gemeenteraad.

De gemeente Maassluis heeft een activiteitencoördinator aangesteld en werkt hand in hand met het team van het COA om de asielzoekers een zinvolle dagbesteding te geven met onder meer taallessen, zwemles, bijeenkomsten en activiteiten, in samenwerking met circa 70 vrijwilligers van verschillende organisaties.

De kosten van de organisatie van de activiteiten worden grotendeels niet vergoed, daarom is extra geld nodig. Dit wordt verwerkt via de bestuursrapportage, melden burgemeester en wethouders.

De asielzoekers op de boot hebben nog geen erkening als vluchteling en krijgen via het COA uitsluitend kost en inwoning op de boot en wekelijks een persoonlijke verzorgingsset.

Als asielzoekers 6 maanden in Nederland zijn, zou de asielaanvraag afgehandeld moeten zijn door de IND. Vanwege de grote achterstanden zijn de vluchtverhalen van de asielzoekers op de boot in Maassluis nog niet beoordeeld op juistheid. De meeste zijn nu sinds 6 maanden in Nederland. De regels van de IND staan toe dat zij vanaf nu onder strikte voorwaarden maximaal 24 weken per jaar werken. Op dit moment helpt de activiteitencoördinator hen om in contact te komen met werkgevers. Samen met de begeleiders
van het COA worden de vergunningen aangevraagd zodat zij kunnen gaan werken. Zodra zij daadwerkelijk arbeid verrichten, betalen zij een bijdrage aan het COA voor hun kost en inwoning op het schip.

5 reacties op “MEER GELD NAAR DRIJVEND AZC MAASSLUIS

  1. Ik weet niet van wie dat extra geld naar die boot moet, maar ik kan me werkelijk niet voorstellen dat dit idiote idee uit werkende mensen komt. Als we de import van gelukzoekers en nietsnutten nu eens stil leggen totdat de achterstand is weggewerkt? Als al onze eigen jongeren dan een woning kunnen huren is er misschien weer plek voor nieuwe klaplopers. En voor die maffe vrijwilligers is er misschien wel een taak in de ouderenzorg mits dat niet ten koste gaat van betaalde banen.

  2. Is dat stadsbestuur daar weer een beetje links gekozen of zo? Normaal denkende mensen vinden het wel welletjes met die terroristen.

  3. Zet die mensen aan het werk. Laat ze desnoods papierprikken en onkruid wieden. Dan gaan zij ook begrijpen dat er hier gewerkt moet worden en niet alles op een precenteerbaadje aangeboden wordt.

    Er wordt gesproken over het aanbieden van zwemlessen. Kinderen waarvan de ouders van een minimum rond moeten komen krijgen deze kans niet eens aangeboden.

    1. Dwergje, deze mensen zijn niet naar de andere kant van de wereld gereisd met de intentie om te werken hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *