Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BRANDBRIEF OVER VEILIGHEID WESTLANDSEWEG VLAARDINGEN

VAARDINGEN- Nog deze week moeten de aanpassingen op de Westlandseweg in Vlaardingen op veiligheid worden gecontroleerd. De fracties van ONS, BvV en de CU-SGP dringen daar in een brandbrief op aan bij het stadsbestuur.

‘Naar onze mening is de veiligheid van fietsers, die op de fietsstrook ter hoogte van de nieuwe opstelstroken rijden, in het geding doordat er geen veilige ruimte overblijft wanneer daar ook tegelijkertijd een auto passeert’, schrijven de fracties. En: ‘De fietsstrook is middels een doorgetrokken streep gescheiden van de rijbaan, hetgeen inhoudt dat andere voertuigen dan (brom)fietsers de streep niet mogen overschrijden. Gelet op de ruimte tussen de verkeersheuvel en doorgetrokken streep is dit ons inziens onmogelijk dat dit niet gebeurt. Hierbij kunnen fietsers in gevaarlijke situaties terechtkomen dan wel ernstig worden gehinderd.’

Vorige week heeft de CU-SGP al schriftelijke vragen gesteld over de verkeerssituatie, maar omdat de beantwoording op deze vragen doorgaans een aantal weken duurt willen de fracties vragen of er deze week een technische controle uitgevoerd kan worden op de verkeersveiligheid en de gemeenteraad daarover te informeren en te handelen naar de conclusies.

1 reactie op “BRANDBRIEF OVER VEILIGHEID WESTLANDSEWEG VLAARDINGEN

  1. Heel simpel, auto’s rijden er debiel hard en de fietspaden zijn te smal. Een paar stevige drempels om petje achterstevoren , mohamed en politiepetje af te remmen zou al een hoop goed doen. Ook mensen met een mobiel achter het stuur opsluiten wegens poging tot doodslag (hetgeen het ook werkelijk is) opsluiten en opnieuw het rijbewijs laten halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *