Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DOORZOEKING 30 GEDUMPTE VUILNISZAKKEN SCHIEDAM-NIEUWLAND

SCHIEDAM- De Lichtblauwe Brigade heeft in Schiedam-Nieuwland, tijdens een controle van zogenaamde bijzettingen aan afval naast de containers, dertig vuilniszakken direct van de openbare weg verwijderd om verdere vervuiling tegen te gaan. Naar degenen die de overtreding hebben begaan wordt een boete opgestuurd. Onduidelijk is  in hoeveel gevallen de containers vol waren.

De boete voor verkeerd aangeboden huishoudelijk afval in Schiedam bedraagt 150 euro.

De Lichtblauwe Brigade heeft in 2020 in totaal 2346 vuilniszakken doorzocht, in 205 zakken zijn adresgegevens aangetroffen (Centrum 16, Oost 73, West 30, Zuid 9, Nieuwland 44, In Groenoord/Kethel 29 en Woudhoek/Spaland/Sveaparken 4) en er is 136 keer bestuursdwang opgelegd.

9 reacties op “DOORZOEKING 30 GEDUMPTE VUILNISZAKKEN SCHIEDAM-NIEUWLAND

 1. Hier in Oost komt het voornamelijk door Oost Europese arbeidsmigranten en mensen met o.a. een Turkse achtergrond. Deze mensen snappen blijkbaar niet dat je een pasje nodig hebt om de container te openen of gooien het (wanneer de container vol is) er gewoon naast. Er is sowieso een afvalprobleem hier. Ze gooien werkelijk alles op straat, bierflesjes/blikjes, matrassen, apparatuur, bedden, banken, enz. De gemeente moet deze mensen in hun eigen taal benaderen en desnoods hun verhuurder/huisjesmelker benaderen.

  1. De gemeente moet niemand in zijn eigen taal benaderen naamloze, mensen die onze regels niet willen/kunnen lezen horen hier niet. Op de werkvloer is het gevaarlijk als je niemand verstaat, het valt sowieso niet mee om werk te krijgen als je niemand verstaat en het privéleven is ook kut als je niemand verstaat. Voor dit afvalprobleem hoef je trouwens niemand te verstaan, als ik naar Tsjoekie-tsjoekistan verhuis en ik versta geen Tsjoekie-tsjoekiestans is het nog steeds niet normaal dat ik mijn afval daar op de grond pleur. We moeten eens stoppen met dat pamperen en onder ogen zien dat Oost en Nieuwland bevolkt wordt door onaangepast tuig dat door hun eigen land wordt uitgekotst.

   1. Wat mij altijd weer verbaasd is dat deze mensen de juiste instanties weten te vinden. Zeker als ze hulp of geld willen, dan is er geen taalbelemmering.

    1. Er zijn altijd weer van die geite wollen beroepswerkelozen die niets anders te doen hebben dan dat soort gelukzoekertjes te helpen of te demonstreren tegen alles wat blank, Nederlander of wat spaargeld bezit.
     En uiteraard is de kans heel groot dat als de gelukzoekertjes gemeenschapsgeld gaan aanvragen bij de gemeente, dat deze lui geholpen worden door een landgenoot die hun alles uitlegt, uiteraard in hun eigen taal, om de boel te bedonderen.

 2. 150 euro boete is niks, gewoon ophogen die hap. En inderdaad Oosten gooien ze echt alles buiten. Werk daar in de buurt en iedere keer weer ligt er van alles en nog wat naast de containers. En Irado heeft dit keer zichzelf een schouderklopje gegeven maar ze rijden ook heel vaak voorbij. Niet even een belletje plegen naar hun collega’s, met een grotere wagen.
  Het gedrag van de mens is niet te veranderen. Alleen maar hogere boetes geven….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *