WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘VLAARDINGEN KAN VRIJ REIZEN EN ARGOS MOBIEL NU WÉL BETALEN’

VLAARDINGEN- Er is geld voor de terugkeer van Argos Mobiel in Vlaardingen en voor de regeling vrij reizen voor AOW-gerechtigden met een inkomen tot de bijstandsnorm van 120%, meent Desiree de Jong van het AOV. Zij wil dat 100.000 euro wordt vrijgemaakt voor beiden in de Meerjarenbegroting 2022 – 2025. Vlaardingen staat 15,5 miljoen euro in de plus. Volgens het AOV is het hierdoor mogelijk om het vrij reizen en de Argos Mobiel een structurele basis te geven, te beginnen in 2022.

De Jong: ‘Er bestaat een meervoud aan redenen om opnieuw uitvoering aan de regeling te geven, waaronder ook de uiteindelijke besparing die Argos Mobiel de gemeente kan opleveren ten opzichte van de Regiotaxi.’

Het gemeentebestuur heeft eind 2018 toegezegd te werken aan het structureel ondersteunen van de Argos Mobiel. Toch ging in oktober 2019 een streep door de proef vrij reizen voor AOW-gerechtigden. Ook kreeg de Argos Mobiel geen structurele basis, vanwege de financiële situatie van de gemeente Vlaardingen en de eisen van de Provincie om te komen tot een sluitende begroting. Vlaardingen had een tekort van 24,1 miljoen euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *