Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

3.000 HANDTEKENINGEN VOOR KINDERBOERDERIJ VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het bestuur van de Stichting Stadsboerderij Holywood in Vlaardingen heeft 3000 handtekeningen laten bezorgen op het stadhuis. De handtekeningen zijn toegevoegd aan een brief waarin het bestuur van de kinderboerderij de gemeenteraad oproept een amendement van de PvdA te steunen voor het behoud van een beheerder en de subsidie van 50.000 euro.

Ten tijde van de eerste bezuinigingsronde een aantal jaar geleden stond kinderboerderij Holywood ook onder druk. In samenwerking met de Gemeente Vlaardingen is een bestuur opgericht voor de doorstart van de kinderboerderij als Stichting. Het bestuur van Holywood schrijft: ‘We zijn toen naar 1,0 fte gegaan en gezakt in het budget. Wij zijn overigens zeer te spreken over de manier waarop dit is gegaan. Alles in goed overleg en het is voor dit geld, met inzet van vrijwilligers en de beheerder ook te doen om deze mooie boerderij te onderhouden en zes dagen per week gratis open te stellen voor publiek. Helaas staan we nu weer in het rijtje voor bezuinigingen. Dit valt ons dan ook zwaar.’

Aanstaande donderdagavond behandelt de gemeenteraad de Meerjarenbegroting 2021-2024. Het bestuur van Holywood heeft al aangegeven af te zien van de mogelijkheid om die avond in te spreken.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *