WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

RUST ROND VLUCHTELINGENOPVANG MAASSLUIS

CAPELLE ZEGT NEE Het gemeentebestuur van Capelle aan den IJssel (Leefbaar, VVD en D66) wil niet meewerken aan noodopvang van ‘vluchtelingen’. Dat is duidelijk geworden tijdens de gemeenteraadscommissie van vorige week dinsdag waarbij werd gesproken over het plan van aanpak Huisvesting statushouders. Na de oproep van de Commissaris van de Koning leveren bijna alle gemeenten in de regio Rijnmond op een of andere manier extra inspanningen, minus Capelle. In september stond het Capelse college nog wel op het standpunt om - bovenop de toegewezen aantallen - op korte termijn extra statushouders op te vangen. Het Plan van Aanpak gaat over de tweede helft van 2016. Dan zullen alle gemeenten gedwongen worden om extra huisvesting beschikbaar te stellen.
CAPELLE ZEGT NEE
Het gemeentebestuur van Capelle aan den IJssel (Leefbaar, VVD en D66) wil niet meewerken aan noodopvang van ‘vluchtelingen’. Dat is duidelijk geworden tijdens de gemeenteraadscommissie van vorige week dinsdag waarbij werd gesproken over het plan van aanpak Huisvesting statushouders. Na de oproep van de commissaris van de Koning leveren bijna alle gemeenten in de regio Rijnmond op een of andere manier extra inspanningen. In september stond het Capelse college nog wel op het standpunt om – bovenop de toegewezen aantallen – op korte termijn extra statushouders op te vangen. Het Plan van Aanpak gaat over de tweede helft van 2016. Dan zullen alle gemeenten gedwongen worden om extra huisvesting beschikbaar te stellen.

MAASSLUIS- De informatiebijeenkomst over de huisvesting van veertig extra vluchtelingen in Maassluis zou maandagavond ‘zeer ordentelijk’ zijn verlopen. Zo heeft één van de aanwezigen via Twitter gemeld.

Het college van B en W van Maassluis wil versneld veertig extra vluchtelingen in Maassluis opvangen, na een oproep van de commissaris van de Koning. Het college stelt het Klooster voor, het pand waar jarenlang dak- en thuislozen werden opgevangen en in vijf wisselwoningen in het flatgebouw aan de Mgr. Bekkerslaan.

In juli werd bekend dat Maasluis kampt met een gebrek aan vervangende woonruimte voor de eigen inwoners die uit hun woning zijn gezet. Wethouder Arnold Keijzer (PvdA) gaf toen aan best in gesprek te willen met de woningcorporaties, maar wees er toen al op dat Maassluis ook de taak heeft erkende vluchtelingen (statushouders) onderdak te bieden.

Maassluis verzorgt al  langer de opvang van statushouders. Daarbij wordt samengewerkt met de corporatie Maasdelta en Vluchtelingenwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *