Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

22,4 MILJOEN NAAR VERBETEREN HUIZEN WOONPLUS SCHIEDAM

SCHIEDAM- Er is een bedrag van 22,4 miljoen euro per jaar gereserveerd voor onderhoud en het verbeteren en verduurzamen van de bestaande woningvoorraad van Woonplus in Schiedam. Toch hoeven de huurders van Woonplus in de Staatsliedenbuurt (Nieuwland) niet te rekenen op het aanleggen van centrale verwarming, dubbel glas, isoleren van buitenmuren en het aanpassen van de ventilatie in de woningen. Dergelijke woningverbeteringen zouden op dit moment (financieel) niet aan de orde zijn, omdat de gebouwen binnen een aantal jaren vernieuwd worden.

Het ingenieursbureau Cauberg Huygen uit Rotterdam wordt ingezet voor onafhankelijk onderzoek naar de kwaliteit van de woningen in de Staatsliedenbuurt. 

Bewoners zijn zwaar ontevreden over de kwaliteit van de huizen van Woonplus. Er zou al jaren niets worden gedaan aan achterstalligonderhoud.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

11 reacties op “22,4 MILJOEN NAAR VERBETEREN HUIZEN WOONPLUS SCHIEDAM

 1. 35 jaar geleden vertrok ik al uit Nieuwland, de huizen waren toen al achterhaald. Toen werd ook verteld dat de huizen gesloopt zouden worden, renovatie was te duur. Nu zijn de huizen en buurt vrijwel helemaal verpauperd. En (niet leuk om te zeggen) ligt dat niet alleen aan WoonMin. Wat een zooitje ongeregeld is de boventoon gaan voeren in de anclave van Erdogan.

  1. 35 jaar geleden vertrok jij uit nieuwland omdat de woningen al achterhaald waren, wij geven aan dat er vrijwel geen onderhoud is gepleegd. Toch geef je de bewoners weer deels de schuld, ongelofelijk…

   Waarom kom je niet een keertje hier een bakkie drinken? Laat ik zien hoe het er hier aan toe is en als het een beetje warm weer is dan kan je nog aanschuiven bij het lekker volkse groepje hier beneden…die gewoon hun blikjes en papiertjes in de vuilnisbak gooien. Misschien staat er zelfs een BBQ aan.

   Laat de enkele rotte appel niet spreken voor de rest!

 2. Er zou individueel gekeken worden door een onafhankelijke bureau omdat elk huis een andere reden zou hebben voor het vochtprobleem. Nu blijken er maar 20 steekproeven genomen te worden… Moet u nu eens raden welke woningen er daarvoor zijn uitgekozen…inderdaad die recent zijn opgeknapt vanwege nieuwe huurders. Ook werden de stenen nog even netjes gelegd voor de foto haha.

 3. Ik woon sinds 2015 op Straussplein met nog steeds enkel glas wel aangevraagd nooit iets gehoort elke x zeiken er zijn foto,s gemaakt door woonplus van de schimmel in kinderkamers maar nog steeds niks wel huurverhoging het is echt te gek voor woorden in de winter stoken we 2 x zoveel echt ik vind het een schande enne ben de enigste in mijn flat met enkel glas pfffd moedeloos om van te worden

 4. Helaas verzieken regelmatig enkelen lui het vaak voor een hele groep, die zich wel gedragen en normen en waarden hebben.
  Maar sinds enige tijd gaan deze lui vaker de boventoon voeren. Heel wat bekenden die er noodgedwongen nog wonen beamen dat.
  Zijn wel mensen die er wonen toen Nieuwland nog de bijnaam had van hongerput. Hele dure woningen met luxe waren het toendertijd. Daar is weinig van over en dat ligt niet alleen aan WoonMin.

   1. Je hebt gelijk.

    Ik gooi het niet alleen op de bewoners, een ieder is verantwoordelijk zowel voor de binnenkant van de huizen als de openbare ruimte.
    Wist niet dat WoonMin vuilniszakken en andere zooi van 4 hoog naar beneden dondert.
    En een flesje chloor helpt ook tegen schimmel als je als bewoner niet wacht tot een hele badkamer onderzit. Toen ik er woonde gebruikte ik dat ook en was 2 maanden van de schimmel af.
    Stukje verantwoordelijkheid heet dat.
    Ik weet ook wel dat WoonMin een huisjesmelker is, die voor geld gaat.
    Vroeger werd alles geregeld door overheid en gemeente, die tijd is over.
    En nu ga je huilie huilie doen als er enige verantwoordelijkheid aan bewoners wordt overgelaten.

    1. Daar heb ik nou nooit aan gedacht! Een flesje met bleekmiddel voor de schimmelplekken…

     Mijn muren zitten onderdehand vol met bleek vlekken, zie je goed tussen de gele vochtplekken! Mooi contrast ook. En 2 maanden? Ohja dat was de goede oude tijd dat de kozijnen nog goed waren en het dak op en top!

     1. Het is beslist niet zo dat ik alle bewoners van de staatslieden buurt over één kam scheer. Kan mij best voorstellen dat het 35 jaar geleden “iets” betere huizen dan nu waren, daardoor zou het best kunnen dat gloor nu ook niet meer helpt.
      Als ik een brandende kaars voor het raam zette waaide de vlam ook uit.
      Maar ook de buurt is heel wat achteruit gegaan. En daar is niet alleen WoonMin verantwoordelijk voor.
      En om te verhuizen en kopen is helaas voor veel bewoners ook niet mogelijk. Om een huurhuis te krijgen is helemaal een onmogelijke zaak, mede doordat Schiedam/WoonMin maar 25% van sociale huurwoningen aan Schiedammers mag uitgeven, volgens berichten in de media.
      In ieder geval succes met je inspanning om het schimmelvrij te krijgen, hoop van harte dat WoonMin je erbij kan helpen.

 5. Ik woon nu in een huis uit 1936, vorige huis uit 1860, daarvoor een huis uit 1924. Geen schimmel in alledrie de woningen die toch beduidend ouder zijn dan de woningen in Nieuwland. Stoken en ventileren. De grap is verder dat het in geen van de straten waar ik deze woningen had/heb zo’n zooitje was/is als in welke straat dan ook in Nieuwland. Wat Martin al zei, Woonplus komt die vuilnis niet in de straten gooien daar. Ligt de bal dan toch niet bij sommige bewoners?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *