Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

20 JAAR IN HOGER BEROEP VOOR JUNKENKILLER (61) SCHIEDAM

SCHIEDAM- Surinamer Albert B. uit Schiedam krijgt 20 jaar gevangenisstraf in hoger beroep voor de moord op twee verslaafden uit de jaren ‘90. De maximaal mogelijke gevangenisstraf voor deze delicten was destijds ook 20 jaar.

De rechtbank heeft vastgesteld dat beide slachtoffers in een zeer gewelddadige, maar ook seksuele context zijn gedood. Deze beide contexten vallen in beide gevallen als een mal over elkaar heen en lijken op veel punten zeer veel op elkaar. Vervolgens is vastgesteld dat degene die verantwoordelijk is geweest voor de gewelddadige handelingen die tot de dood van beide slachtoffers heeft geleid, ook verantwoordelijk is voor de ontuchtige handelingen bij de vrouwen. Daarnaast hebben beide zaken volgens de rechtbank zeer veel en grote overeenkomsten. De belangrijkste overeenkomst is het aangetroffen sperma, dat van dezelfde man afkomstig is. Het sperma bleek van de verdachte te zijn.

De rechtbank heeft in het vonnis een groot aantal bijkomende omstandigheden geschetst die de beslissing onderbouwen en verstevigen. Ook gaat het vonnis in op onderzoek, dat in opdracht van de rechtbank is gedaan, naar andere doodslagen rond de Rotterdamse tippelzone uit dezelfde tijd. In dat verband zijn alternatieve lezingen van de feiten in het vonnis besproken. De rechtbank heeft deze als onaannemelijk terzijde gelegd.

De strafmotivering focust op de persoonlijke omstandigheden van de verdachte. Aan de hand van rapportages van onder andere het Pieter Baan centrum wordt gemotiveerd dat geen verband kan worden gelegd tussen de ziekte van de verdachte in de jaren ‘90 en de delicten. Om die reden is het ook niet mogelijk om een uitspraak te doen over de kans op herhaling.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *