Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

2 MILJOEN VOOR SNELLE AANPAK SLECHTE WEGEN MAASSLUIS

MAASSLUIS- Er wordt door de gemeente Maassluis voor volgend jaar een bedrag van 2 miljoen euro uitgetrokken om versneld wegen te renoveren. In combinatie met de uitvoering van onderhoudswerkzaamheden streeft de gemeente naar de inzet van moderne verkeerstechnieken, zoals slimme verkeerslichten die doorstroming verbeteren, radar- en infrarooddetectie of verlichte zebrapaden met bewegingssensoren, verlichting in het wegdek en ‘glow-in-the-dark’ toepassingen.

Veel hoofdwegen zijn toe aan een flinke opknapbeurt. De technische kwaliteit is matig tot slecht en in sommige gevallen voldoet de inrichting niet meer aan de huidige wensen. Dit betreft op de centrumroute de P.C. Hooftlaan, Lange Boonestraat en de Wagenstraat. Maar ook de Merellaan, Kwartellaan, Rozenlaan en delen van de Westlandseweg zijn aan herinrichting toe. Bij de herinrichting wordt waar mogelijk het actieplan Verkeersveiligheid en het Fietsactieplan betrokken.

Doorgaande wegen zoals de Westlandseweg krijgen een kwaliteitsimpuls vergelijkbaar met de Laan 1940-1945. Met het in 2018 vast te stellen beheerplan groen wordt de extra impuls voor het openbaar groen voor de komende jaren inhoudelijk uitgewerkt.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *