WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WEER DRUGSUITHALERS AANGEHOUDEN OP MAASVLAKTE

ROTTERDAM- Vanmorgen, vrijdag 13 januari, zijn bij een terminal op de Maasvlakte weer twee uithalers door de Douane aangehouden. Deze zijn overgenomen door de politie voor verder onderzoek. Het betrof twee jongens van 16 en 20 jaar.

Een 14-jarige drugsuithaler is woensdagmiddag aangehouden op een terminal op de Maasvlakte. De minderjarige hoorde bij een groep van vijf uithalers. Ze zijn alle vijf overgedragen aan de politie. Het betrof, naast de minderjarige, vier mannen in de leeftijd van 18 tot 22 jaar.

Woensdagochtend zijn vijf uithalers aangehouden in de leeftijd van 19 tot 23 jaar. De aanhoudingen vonden plaats bij twee verschillende meldingen op containerterminals op de Maasvlakte, twee daarvan zijn recidivisten.

Dinsdagochtend zijn bij een containerterminal op de Maasvlakte ook drie uithalers aangehouden door de Douane. De mannen van 19, 20 en 24 jaar zijn overgedragen aan de politie. Twee van hen zijn eerder ook al eens aangehouden als uithaler.

Een dag eerder – op maandag 9 januari – zijn in totaal zeven aanhoudingen verricht van verdachten die op de Maasvlakte drugs uit containers wilden halen. Een ervan is minderjarig. De recherche stelt een onderzoek in.

Sinds ruim 1 jaar kan tot 12 maanden gevangenisstraf worden opgelegd dankzij de nieuwe zogenoemde uithalerswet. Zonder hard bewijs dat de mannen uit waren op een drugslading kon tot 2021 alleen een boete van 95 euro worden opgelegd voor het betreden van verboden terrein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *