Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘VERTRAGING NIEUWBOUW KOST VLAARDINGEN 30.000 EURO’

VLAARDINGEN- Burgemeester en wethouders van Vlaardingen willen 30.000 euro uittrekken om als coulancebetaling voor de vertraging die is ontstaan bij de nieuwbouw in Holy Zuid-Oost. De gemeenteraad wordt voorgesteld akkoord te gaan met de betaling.

In verband met de ontwikkeling van fase 5 in Holy Zuid-Oost (Nieuwe Vogelbuurt) zijn de gemeente en Waterweg Wonen eind augustus 2021 een overeenkomst over de verkoop van gronden aangegaan. Deze gronden zijn door de gemeente later geleverd aan Waterweg Wonen dan gepland. Hierdoor kon Dura Vermeer pas later beginnen met de bouw van de daar geplande woningen. Dit kwam door vertraging in de werkzaamheden van Stedin. In de overeenkomst die Stedin met partijen sluit, nemen zij geen specifieke informatie op over oplevering van hun werkzaamheden. Dura Vermeer claimt daardoor meerkosten te hebben gemaakt van in totaal circa 80.000 euro. Zij claimt deze extra kosten van hun contractpartij Waterweg Wonen. Waterweg Wonen heeft op haar beurt deze schadeclaim bij de gemeente als contractpartij geclaimd. De gemeente erkent hiervoor echter geen aansprakelijkheid en heeft dit ook formeel aan Waterweg Wonen kenbaar gemaakt.

Gezien het belang van de woningbouwontwikkeling in Vlaardingen is in goed overleg tussen betrokken partijen besloten om gezamenlijk bij te dragen aan een oplossing. De gemeente wil een bijdrage leveren van 30.000 euro, onder voorwaarde van finale kwijting. De gemeente wil graag de goede samenwerking voortzetten en vooruit met de ontwikkeling van de stad.

1 reactie op “‘VERTRAGING NIEUWBOUW KOST VLAARDINGEN 30.000 EURO’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *