Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

1,7 MILJOEN NAAR CULTURELE SECTOR WATERWEG-NOORD

SCHIEDAM- Er gaat nog eens 1,7 miljoen euro belastinggeld naar de culturele sector in de drie waterweggemeenten. Het geld komt uit de pot van 150 miljoen euro die minister Ingrid van Engelshoven (D66) over 2021 uitdeelt als tweede steunpakket aan de sector. De in totaal 1.715.583 euro wordt als volgt verdeeld: Maassluis 179.983 euro, Vlaardingen 602.298 euro en Schiedam 933.302 euro.

Het tweede steunpakket is bedoeld om makers en artiesten aan het werk te houden. De minister vindt dat instellingen de verantwoordelijkheid hebben om werk te generen voor regisseurs, scriptschrijvers, acteurs, ontwerpers, muzikanten, kunstenaars en theatermakers en alle andere makers in de culturele en creatieve sector.

Cijfers laten al maanden zien dat de wereld op geen enkele manier is getroffen door een Covid-pandemie (in weerwil met wat politiek en media 24/7 beweren). De Nederlandse cijfers: Per week overlijden gemiddeld 2.900 mensen in heel Nederland. Hogere sterfte in de winter valt vaak samen met een periode van griep. Zo was er begin 2018 sprake van een uitzonderlijk lange periode van vooral griep. In die periode was de sterfte uitzonderlijk hoog met in week 10 (5 tot en met 11 maart) bijna 4.100 sterfgevallen (Bron: CBS). De sterftecijfers over 2020 liggen daar nog altijd ruim onder. Hoewel het aantal griepdoden in Nederland van gemiddeld 6.000 per jaar ‘opeens’ is teruggelopen naar iets meer dan 400. De mysterieuze verdwijning van de griep treedt op in de cijfers van het RIVM direct na de zogenaamde ‘corona-uitbraak’.
Zo’n honderd – min of meer – bekende Nederlanders hebben op 31 maart nog gezamenlijk een lied gezongen, zogenaamd tegen corona. De uitvoering was te zien en te horen in het RTL-programma Jinek. Met het lied werd de corona-hoax uitgedragen als zijnde een reëel probleem, waarvoor Nederland nu al ruim 8 maanden in een lockdown wordt gehouden door het kabinet Rutte III (economische schade in Nederland tot nu toe: 80 miljard). Onder de (gelegenheids)zangers ook cabaretier Richard Groenendijk, die momenteel de mondkapplicht poogt te normaliseren met een carnavalesk lied.

Ondertussen is het sterftepercentage (IFR) met Covid-19 wereldwijd officieel vastgesteld op 0,2 %, dat van griep is ongeveer 0,16 % (Bron: WHO). Tijdens de zogenaamde ‘eerste golf’ overleden in Nederland 6.200 mensen mét Covid-19 (gemiddelde leeftijd 80+. Werkelijke doodsoorzaak; tal van onderliggende ziektes). Ter vergelijking: Jaarlijks overlijden in Nederland zo’n 40.000 mensen aan de gevolgen van kanker in alle leeftijdscategorieën.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “1,7 MILJOEN NAAR CULTURELE SECTOR WATERWEG-NOORD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *