WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

EIS: 4 JAAR VOOR MENSENSMOKKEL VANUIT VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De officier van justitie eist 4 jaar cel tegen Vedat Y. (41) uit Goksun (Turkije). Y. zou op 31 mei, uit winstbejag, een groep illegalen hebben geholpen bij hun overtocht vanuit Vlaardingen naar Engeland. De rechter doet over twee weken uitspraak.

De mensensmokkel is mislukt doordat de Douane de achttien illegalen met de Turkse nationaliteit ontdekte in de koeltrailer van een vrachtwagen(combinatie) met Turks kenteken. Y. zou de groep –  onder hen waren vijf minderjarigen – hebben laten instappen en door Nederland (tussen fruit en groente) vervoerd met als doel uit te reizen naar het Verenigd Koninkrijk. Niemand van hen was gewond of onwel.

De illegalen werden rond 07.00 uur ontdekt bij een controle op het terrein van DFDS. Daarbij werd geconstateerd dat de trailer een hogere temperatuur had, wat mogelijk kon duiden op de aanwezigheid van mensen. Dat bleek inderdaad het geval. De Turken zijn aangehouden voor het zich bevinden op verboden terrein.

2 gedachten over “EIS: 4 JAAR VOOR MENSENSMOKKEL VANUIT VLAARDINGEN

  1. Aan wie ligt dat allemaal, wie zijn de verantwoordelijke voor dat allemaal? Gek hè…met die open grenzen en de slechte controles en het niet echt handhaven…zodat ‘asielzoekers’ hier vrij spel lijken te hebben!!! Waanzinnig beleid!!!

    Denk daar eens aan als je gaat stemmen in maart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *