Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

13 ORGANISATIES TEKEN VOOR MARITIEM ONDERWIJS SCHIEDAM

SCHIEDAM- In totaal dertien organisaties hebben de intentieverklaring ondertekend voor de doorontwikkeling van het Maritiem Onderwijs en Innovatie Centrum (MOIC) in Schiedam. Daarmee is het MOIC een feit. De huisvesting van de opleiding zal in het beginstadium bij één van de bedrijven in het havengebied plaatsvinden.

Voor de eerste opzet van het MOIC is een bedrag nodig van 400.000 euro. De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) heeft een subsidie ter beschikking gesteld 275.000 euro. De gemeente Schiedam vult het gat aan met 125.000 euro. Het onderwijsprogramma van het MOIC wordt afgestemd op de behoeftes van de havenbedrijven in Schiedam.

In oktober is door de gemeente besloten tot de oprichting van het MOIC wegens een groot tekort aan goed opgeleid technisch en maritiem personeel. Daarnaast is er in het Schiedamse havengebied sprake van een groot aantal bedrijfsopleidingen die onderling niet of nauwelijks samenwerken. Dit heeft als gevolg dat bestaande onderwijsfaciliteiten in het gebied (klaslokalen, simulatoren etc.) niet efficiënt gebruikt worden en er weinig onderlinge kennisuitwisseling plaatsvindt.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *