WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SPOOKRIJDER DOOD MAN (54) ROTTERDAM EN 2 PASSAGIERS

ROTTERDAM- Een 54-jarige man uit Rotterdam is vanmorgen om het leven gekomen nadat een spookrijder op zijn auto botsten. In totaal zijn bij het ongeluk op de A16 ter hoogte van Prinsenbeek drie mensen om het leven gekomen. Drie anderen raakten gewond. De inzittenden van het spookrijdende voertuig zijn mogelijk betrokken geweest bij een schietincident eerder op de avond aan de Burgerhoutsestraat in Roosendaal.

Een 33-jarige man uit Tilburg reed omstreeks 23.15 uur in een Seat tegen het verkeer in de A16 op. Daar is de auto met hoge snelheid tegen een tegemoet komende auto gebotst. In de auto waar de spookrijdende bestuurder op botste zat de man uit Rotterdam achter het stuur. Twee inzittenden van die auto (een Opel), een moeder en haar dochter (14 en 51 jaar oud) uit Antwerpen raakten gewond. Ze zijn overgebracht naar het ziekenhuis. In de auto zat ook een hond, ook deze overleefde de botsing niet. De bestuurder van de Seat, de 33-jarige man uit Tilburger en een passagier (een 17-jarige jongen uit Harreveld) zijn ook overleden, de derde inzittende, een 19-jarige man uit Drunen is ernstig gewond overgebracht naar het ziekenhuis, de man is aangemerkt als mogelijke verdachte van betrokkenheid bij de schietpartij. In de auto is een vuurwapen gevonden.

Rond 23.00 uur zou er geschoten zijn op de Burgerhoutsestraat in Roosendaal. Daar raakte een 19-jarige inwoner van Roosendaal gewond, hij moest voor behandeling aan zijn verwondingen naar het ziekenhuis. De politie trof in de omgeving geen verdachten aan. Bij deze schietpartij zou een auto betrokken zijn, verschillende eenheden werd gevraagd om naar deze auto uit te kijken. Toen een auto die voldeed aan het signalement rond 23.15 uur een politie-eenheid op de A58 tussen Roosendaal en Breda passeerden reden zij er achteraan. Ze verloren het voertuig, dat er met gedoofde lichten en hoge snelheid vandoor ging, al snel uit het zicht. Vervolgens kwam een andere politie-eenheid de auto tegen op de A58 richting Breda, maar vanwege de hoge snelheid kwamen zij ook niet in de buurt. Kort daarna reed de verdachte auto in tegengestelde richting de A16 op met fatale gevolgen. Politie-eenheden hebben de achtervolging gestaakt toen de auto in tegengestelde richting de snelweg opdraaide.

Er wordt door de recherche verder onderzoek gedaan naar de mogelijke betrokkenheid van de auto en haar inzittenden bij het schietincident in Roosendaal en naar de toedracht van het ongeluk op de A16. De man uit Drunen is aangemerkt als verdachte. Omdat er aan het ongeluk een achtervolging door de politie vooraf ging doet de Rijksrecherche daar onderzoek naar. De snelweg was langdurig afgesloten in verband met hulpverlening en onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *