Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ORANJEGEKTE VOORAL IN NOORDELIJK DEEL SCHIEDAM

SCHIEDAM- Vooral in de noordelijke wijken van Schiedam kleuren straten oranje. Na een overwinning met 3-2 van het Nederlands voetbalelftal op de Oekraïense tegenstanders zit de moed er weer in.

De Oranjegekte begint al gelijk in Bijdorp, waar de Spoorbaanstraat het meest uitbundig is versierd met oranje wimpels en vlaggen. Eenmaal onder de A20 door is het ook Oranje in een enkele straat in Tuindorp (Ribeslaan).

Echt uitbundig zijn de bewoners van het Grimberg- en het Frenkelpad in de Woudhoek. Hier is werkelijk alles uit de kast gehaald om de Nederlandse spelers te steunen.

Heel anders ziet het d’r uit in bijvoorbeeld Schiedam-West. Op het Fabriplein is bij slechts een woning iets te zien van oranje wimpels en de Nederlandse vlag (ter hoogte van huisnummer 9). Ook in Veenlantstraat doen enkele bewoners hun best.

Met een derde plaats op het WK nam Oranje in 2014 tijdelijk afscheid van het internationale podium. Niemand kon destijds bevroeden dat het 7 jaar zou duren voordat het Nederlands elftal weer een opwachting op een eindtoernooi kon maken.

1 reactie op “ORANJEGEKTE VOORAL IN NOORDELIJK DEEL SCHIEDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *