Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DIT WEEKEND: A20 DICHT BIJ VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Rijkswaterstaat voert vanaf vanavond 21.00 uur tot maandag 31 mei 05.00 uur onderhoudswerkzaamheden uit aan de A20 tussen knooppunt Westerlee en de Boonervliet. De snelweg moet voor deze werkzaamheden worden afgesloten. Omdat de A20 dan toch al dicht is, voert ook bouwconsortium BAAK komend weekend werkzaamheden uit tussen de Boonervliet en de Marathon¬weg waar afsluitingen voor nodig zijn. Omdat er veel moet gebeuren in een relatief korte tijd, werkt BAAK dag en nacht door.

BAAK gaat op verschillende plekken aan de slag en heeft een waslijst aan werkzaamheden op de planning staan. Van het asfalteren van de middenberm, het plaatsen van nieuwe portalen over de weg en het zagen van detectielussen in het asfalt tot het vervangen van riolering in de middenberm en het maaien van bermen en asfaltreparaties. Dit werk gaat zorgen voor geluid in de omgeving. Omdat het heien van palen veel hinder geeft, doet BAAK dit op vrijdag en zaterdag overdag. In de nachten kunt u geluid horen van het verwijderen en plaatsen van geleiderail. Verder hoort u mogelijk graafwerk en wegwerkzaamheden zoals het frezen van asfalt en het slijpen van het wegdek. Mogelijk ziet u de verlichting van de bouwplaats.

Van vrijdag 28 mei 21.00 uur tot maandag 31 mei 05.00 uur zijn er op de A20 in beide richtingen afsluitingen tussen knooppunt Westerlee en Vlaardingen-West. De situatie overdag is anders dan de situatie in de nacht. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd van maximaal 30 minuten.

Wilt u meer weten over de omleidingen en de werkzaamheden? Kijk dan op www.blankenburgverbinding.nl bij ‘Bouwkaart’ of meld u aan voor digitale bouwberichten van bouwconsortium BAAK. Dit kan door te mailen naar omgeving@baakbbv.nl. Als u een vraag of een klacht hebt over de werkzaamheden, kunt u ook naar dit adres mailen.

BAAK verbreedt de A20 tot aan het Kethelplein vanwege de aanleg van de Blankenburgverbinding. Deze nieuwe snelweg, de A24, gaat de A20 bij Vlaardingen verbinden met de A15 bij Rozenburg. Het project Blankenburgverbinding bestaat uit de aanleg van een autosnelweg van 2×3 rijstroken, een landtunnel, een watertunnel, een verdiepte aansluiting op de A20 en een hoge aansluiting op de A15. Rijkwaterstaat is de opdrachtgever voor de werkzaamheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *