Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAMSE POLITICI BOTSEN OVER SUIKERFEESTWENS

SCHIEDAM- De fractievoorzitter van D66 in Schiedam en een VVD raadslid botsen openlijk over een tweet waarin de landelijk D66-leider Sigrid al-Qaq Kaag moslims gisteravond ‘een fijn en gezegend Suikerfeest wenst’. Het levert de ‘populaire’ Al-Qaq (van 19 naar 24 zetels in de Tweede Kamer) uitsluitend negatieve reacties op, omdat het vandaag ook Hemelvaartsdag is, maar daaraan wordt op geen enkele manier gerefereerd door Al-Qaq.

De Schiedamse D66 fractievoorzitter John van Sliedregt stelt daarop, ter verdediging van Al-Qaq: ‘Aan de reacties te zien, vieren we morgen ineens massaal Hemelvaartsdag. Ben benieuwd. Tot nu toe in mijn leven weinig gemerkt van deze traditie. (Behalve een dag vrij). Maar mooie Hemelvaartsdag gewenst! Degenen die een maand gevast hebben, wens ik een fijn Suikerfeest.’

Bertus Feelders (VVD): ‘Bagatelliseren van een christelijke feestdag als aanloop om een mooie Hemelvaartsdag toe te wensen staat toch wel erg in contrast met de tweede wens. Ben erg benieuwd of een moslim ook zo’n opmerking zou maken.’

2 reacties op “SCHIEDAMSE POLITICI BOTSEN OVER SUIKERFEESTWENS

  1. Gezeik met al die geloven. Wereldwijd hebben de aanhangers van al die verschillende godjes gedurende de gehele geschiedenis alleen maar voor veel leed gezorgd.

  2. Niets vreemd aan. Enige jaren geleden hing volop in top de vlag bij de Turkse school op de Damlaan. Het was wel 4 mei. Dat hemelvaartsdag nu ‘vergeten’ is ook niet vreemd. Laten die lui maar kilo’s suiker vreten. Als ze suikerziekte krijgen worden deze wel geholpen in het ziekenhuis. Andere patiënten worden weggestuurd ivm corona, maar onze briljantjes worden geholpen. Wordt dat niet gedaan dan haalt Erdolullo ze wel op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *