Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

10 JAAR EN TBS VOOR NEERSCHIETEN 18-JARIGE SCHIEDAM-NIEUWLAND

SCHIEDAM- De 22-jarige Turk Mert D. uit Vlaardingen is veroordeeld 10 jaar cel en tbs voor het neerschieten van de destijds 18-jarige Turkse Seymen K. aan de Troelstralaan in Schiedam-Nieuwland. Het OM had 12 jaar celstraf en TBS met dwangverpleging geëist.

Aanleiding tot het neerschieten van het slachtoffer is een opstootje waarbij D. een blauw oog geslagen wordt door zijn latere doelwit. Het incident, waarbij het slachtoffer van dichtbij in het hoofd is geschoten, vindt plaats op 10 oktober vorig jaar.

Het slachtoffer en de verdachte krijgen het ‘s middags bij het station met elkaar aan de stok waarbij een handgemeen ontstaat. De verdachte loopt bij die schermutseling het blauwe oog op. Die avond komt de verdachte opnieuw naar het station om te zoeken naar het slachtoffer. Een dag later, het is dan 10 oktober, duikt de verdachte op aan de Troelstralaan. Getuigen zien dat hij de naambordjes van de woningen inspecteert en bij verschillende huizen aanbelt om te vragen waar de 18-jarige jongen precies woont. Uiteindelijk staan de twee oog in oog met elkaar waarbij de verdachte direct zijn wapen trekt en een schot lost. De verdachte rent na het incident hard weg, zo is te zien op camerabeelden. Verschillende getuigen zien dat hij het vuurwapen dan nog in zijn hand heeft.

Het 18-jarige slachtoffer raakte door de kogel in zijn hoofd zeer zwaar gewond en zal door blijvend hersenletsel de rest van zijn leven zeer intensieve zorg nodig hebben.

2 reacties op “10 JAAR EN TBS VOOR NEERSCHIETEN 18-JARIGE SCHIEDAM-NIEUWLAND

  1. Wat een zooitje ellende tegenwoordig ; Ik ben zo vaak tegen een blauw oog of een tand door mijn lip aan gelopen ; betekend het dan dat je dan gelijk iemand moet vermoorden ? Het is er allemaal niet leuker op geworden met die eerwraak , familiewraak en bloedwraak gedachten . ( Met dank aan onze zg. gelovigen ) ……………..

  2. Laat hem dan ook voor de medische kosten voor de rest van het leven van het slachtoffer opdraaien, inclusief de uitkering voor de rest van het leven. Anders draait de belastingbetaler er weer voor op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *