WATERWEG ACTUEEL

TERUGKEER UITHANGBORD DE ZEEMAN VLAARDINGEN

TERUGKEER UITHANGBORD DE ZEEMAN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het uithangbord ‘De Zeeman’ van het pand Hoogstraat 205 in Vlaardingen wordt gerestaureerd. In Vlaardingen is dit pand beter bekend als het winkeltje ‘De Zeeman’. Tot voor enkele jaren sierde een  gesneden houten uithangbord de gevel van de winkel.

Het bord was echter in zo’n slechte staat, dat het van de gevel werd gehaald en binnen werd bewaard. En zo verdween een stukje geschiedenis uit het straatbeeld. Daar willen de eigenaren en de gemeente Vlaardingen iets aan doen. In overleg heeft de gemeente besloten het uithangbord te laten restaureren.

Het Vlaardingse restauratiebedrijf Art Conservation zal daar zorg voor dragen en meteen ook een replica maken. De replica zal de gevel van Hoogstraat 205 z’n oude aanblik teruggeven.

Het kunstig gesneden houten uithangbord ‘De Zeeman’ toont een zeeman in een krans van tabaksbladeren. Het bord is vermoedelijk in de 19e eeuw gemaakt en hangt sinds 1934 aan de gevel van de Hoogstraat 205. Voor die tijd hing het aan de overzijde van de straat, bij de tabaksfabriek en koffiebranderij aan de Hoogstraat 202.

Na vele jaren in de buitenlucht, was het bord enkele jaren geleden in te slechte staat om aan de gevel te laten hangen. De eigenaren haalden het bord naar binnen om het te beschermen tegen de weerselementen.

Webradio Torpedo

augustus 12th, 2017

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *