WATERWEG ACTUEEL

OUDERS GAAN MEEPRATEN BIJ VERHUIZING VERLOSKUNDE SCHIEDAM

OUDERS GAAN MEEPRATEN BIJ VERHUIZING VERLOSKUNDE SCHIEDAM

SCHIEDAM- De Cliëntenraad van Franciscus Gasthuis & Vlietland heeft een klankbordgroep geformeerd rond het aanstaande vertrek van de kraamafdeling uit het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam. De groep van twaalf ouders gaat meepraten over het samenvoegen van de Schiedamse en Rotterdamse afdelingen verloskunde. Met de klankbordgroep mengt de Cliëntenraad zich alsnog openlijk in de discussie over het besluit de kraamafdeling in Schiedam te sluiten.

“Het besluit is nog steeds een onderwerp van intensieve discussie tussen ons en de Raad van Bestuur”, zegt de voorzitter van de cliëntenraad, de oud-burgemeester van Maassluis, Koos Karssen. Toch heeft de cliëntenraad zich nooit uitgesproken over het besluit de kraamzorg in Schiedam te beëindigen. “Vlak voor ik aantrad als voorzitter van de raad moest daar een advies over uitgebracht worden aan de Raad van Bestuur. Dat is uiteindelijk niet gebeurd. Nu het besluit is genomen is de rol van de cliëntenraad natuurlijk gepasseerd, maar we komen vanzelf weer in beeld in de uitwerking van de plannen.”

Karssen ziet positieve ontwikkelingen in het proces tot nu toe. “Zeker na het moment waarop er problemen ontstonden tussen de huisartsen en het ziekenhuis. Die banden worden weer aangehaald en het lijkt erop dat er toch draagvlak komt. Dat dit heel langzamerhand toch gaat lukken is een beetje onze rol geweest. En er is nu gelukkig een discussie gaande dat de kindergeneeskunde wel op twee plaatsen blijft. Dus dat is een positieve ontwikkeling. Dat is alleen nog niet helemaal uitgekristalliseerd”, aldus Karssen.

De kraamafdeling gaat weg uit het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam. Vrouwen die gaan bevallen, moeten vanaf de zomer naar het Franciscus Gasthuis in Rotterdam. Voor de zorg vóór en na de bevalling kunnen ze wel nog terecht in Schiedam.

Webradio Torpedo

juni 18th, 2017

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *