WATERWEG ACTUEEL

DUURZAAM DOORDRAMMEN MAASSLUIS

DUURZAAM DOORDRAMMEN MAASSLUIS

MAASSLUIS- Het stadsbestuur van Maassluis heeft al duidelijke afspraken gemaakt over duurzaamheid met  verhuurder Maasdelta  en de bewonersbelangenorganisatie VBBM. Het college van B en W loopt met deze afspraken vooruit op het duurzaamheidsprogramma dat nog niet door de gemeenteraad is goedgekeurd. Ondertussen heeft Maasdelta al toegezegd nul-op-de-meter woningen te bouwen en onderzoekt zij de mogelijkheden om naar een gemiddeld B-label te komen in 2021 voor al haar bestaande bouw. Waar het gaat om bouwprojecten en koopwoningen, stelt het duurzaamheidsprogramma dat de gemeente zich inzet om alle nieuwbouw CO2 neutraal en klimaatneutraal te ontwikkelen.

Duurzaamheid en kwaliteit van de woningen en woningvoorraad dient top prioriteit te zijn in de gemeentelijke woonvisies. Dit blijkt uit het rapport  ‘Staat van de Volkshuisvesting 2017’ dat door minister Ronald Plasterk (PvdA) aan de Tweede Kamer is aangeboden.

Ook in de Maassluise Woonvisie wordt al nadrukkelijk verwezen naar het duurzaamheidsprogramma dat nog in voorbereiding is. Deel van het programma is om duurzame ontwikkeling als standaard te nemen voor het beleid van het bestuur, de inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties in Maassluis. Het duurzaamheidsprogramma besteedt onder meer aandacht aan het beleid voor zowel bestaande woningvoorraad als nieuwbouw.

Webradio Torpedo

augustus 11th, 2017

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *