WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BEZWAAR TEGEN BURGERTOP SCHIEDAM

margrietschiedamSCHIEDAM- De zogenaamde burgertop G1000 kan rekenen op wisselende reacties vanuit de Schiedamse politiek. Zo hoeft de G1000 niet te rekenen op instemming van de fractievoorzitter van Gemeente Belangen Schiedam (GBS). Een poging om raadsleden voor het initiatief te werven kan bij GBS rekenen op afkeuring.

Raadleden en fractiemedewerkers van met name D66 en de PvdA zijn wel enthousiast.  Het doel van de G1000 is om via duizend Schiedammers, uit alle lagen van de bevolking, ideeën te verzamelen waar de stad beter van kan worden. De burgertop vindt plaats op zaterdag 27 februari in de Margriethal in Schiedam.

Deelnemers kunnen via dialoog meedenken over het bestuur van de gemeente Schiedam. De deelnemers aan de G1000 leveren zelf de thema’s aan, heet het officieel. Aan de G1000 kleeft een politieke kleur. Zo zijn er de twee ambassadeurs van G1000, te weten Job Cohen (PvdA) en Gerdi Verbeet (PvdA). Daarnaast komt het idee van de G1000 oorspronkelijk van de Vlaamse auteur en multiculturalist David van Reybrouck, schrijver van het boek ‘Tegen Verkiezingen’.

Volgens GBS heeft de gemeenteraad hier niets te zoeken. Sterker nog:  ‘GBS gaat daar uit principe niet heen.’

 

Zie ook: Burgertop gebruikt basisadministratie Schiedam.

Voorbereidingen G1000 in Schiedam.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *