WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MASTERCLASS SMART CITIES SCHIEDAM

Het bezoek van de studenten van de Universiteit van Girona is aanleiding voor de gemeente om een masterclass en netwerkbijeenkomst te organiseren. De avond wordt geopend door Burgemeester Lamers, waarna drie sprekers aan het woord komen. Prof. Josep Lluis de la Rosa van de universiteit van Girona geeft een introductielezing over Smart Cities. Dr. Haydee Sheombar, voorheen werkzaam bij IBM als Smart Cities Leader Benelux en nu actief met haar eigen buro Kankan Tree BV vertelt over "Digital transformation and smart citizens". De avond wordt afgesloten door dr. Wouter Jacobs van de Erasmus Universiteit met een presentatie over "Economics of Port Cities". Wanneer u geïnteresseerd bent in deze bijeenkomst, kunt u zich aanmelden door een e-mail te sturen naar Inge Wouters voor dinsdag 2 februari a.s.: i.wouters@schiedam.nl. De gastcolleges worden in het Engels gegeven. Deelname is gratis.
Het bezoek van de studenten van de Universiteit van Girona is aanleiding voor de gemeente om een masterclass en netwerkbijeenkomst te organiseren. De avond wordt geopend door Burgemeester Lamers, waarna drie sprekers aan het woord komen. Prof. Josep Lluis de la Rosa van de universiteit van Girona geeft een introductielezing over Smart Cities. Dr. Haydee Sheombar, voorheen werkzaam bij IBM als Smart Cities Leader Benelux en nu actief met haar eigen buro Kankan Tree BV vertelt over “Digital transformation and smart citizens”. De avond wordt afgesloten door dr. Wouter Jacobs van de
Erasmus Universiteit met een presentatie over “Economics of Port Cities”. Wanneer u geïnteresseerd bent in deze bijeenkomst, kunt u zich aanmelden door een e-mail te sturen naar Inge Wouters voor dinsdag 2 februari a.s.:
i.wouters@schiedam.nl. De gastcolleges worden in het Engels gegeven. Deelname is gratis.

SCHIEDAM- Aanstaande dinsdag 2 februari van 19.00 uur tot 22.30 uur organiseert de gemeente Schiedam samen met de universiteit van Girona een Masterclass en netwerkbijeenkomst over Smart Cities in het Wennekerpand, Vijgensteeg 2.
Geïnteresseerde inwoners, ondernemers, vertegenwoordigers van bedrijven of publieke organisaties zijn van harte uitgenodigd om kennis te maken met het onderwerp Smart Cities. Drie gerenommeerde sprekers verzorgen een interessante avond waarin kennisuitwisseling, inspiratie en netwerken centraal staan.

Schiedam binnenrijden en automatisch naar een vrije parkeerplaats worden geleid via uw navigatie, slimme gemalen die gaan draaien als buienradar regen voorspelt, zelf de luchtkwaliteit in huis en op straat meten met uw smartphone: geen toekomstmuziek, maar nu al mogelijk. Schiedam wil meer van deze slimme oplossingen ontwikkelen samen met inwoners en partners van private en publieke organisaties om Schiedam duurzamer, aantrekkelijker, schoner en veiliger te maken.

De gemeente Schiedam is een samenwerkingsverband aangegaan met de Universiteit van Girona, (Spanje) om kennis hierover binnen te halen en in te zetten op concrete vraagstukken in de stad Schiedam. De Universiteit van Girona heeft als enige universiteit in Europa een masteropleiding “Smart Cities”. Elf studenten en een aantal docenten van deze universiteit komen de eerste week van februari op bezoek bij de gemeente Schiedam om projectvoorstellen uit te werken. De studenten worden begeleid door Schiedamse ambtenaren die hen op pad helpen in de stad en in contact
brengen met organisaties en bewoners die hen mogelijk verder kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *