Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ZWERFVUIL DOOR MONDKAP VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Er moeten in Vlaardingen hoognodig extra afvalbakken worden geplaatst en een campagne gestart over het wegwerpen van de mondkappen. De CU-SGP vraagt dat van het stadsbestuur. De niet werkzame maskers belanden momenteel op straat als zwerfvuil of worden door de wc gespoeld, constateert de fractie.

Handhaving mondkapplicht RET.
Het tv-programma Kassa liet afgelopen zaterdag zien dat veel mondmaskers voor consumenten slechts schijnveiligheid bieden. Een team van de TU Delft testte zeven mondkappen. Een medisch masker, waarvan het ministerie van VWS niet wil dat consumenten het kopen, kwam als beste uit de test.

‘Wie ook maar iets van overdracht van virale ziekteverwekkers begrijpt, weet dat de niet-medische mondmaskers als middel om de overdracht van het SARS-CoV-19 virus te beperken wetenschappelijk gezien volstrekte kul is’, stelt wetenschapper Alex Starling, de grote man achter verschillende technologiebedrijven. Hij noemt het wetenschappelijk bewijs rondom het gebruik van niet-medische mondmaskers ’Mask-Mania’. Zijn stelling: ‘Verplichte gezichtsmaskers zijn een geval van corona-gevoede paniek, geen wetenschappelijk beleid.’

Het gebruik van de maskers is alleen in het ov verplicht. Op alle andere plaatsten kunt u zonder.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “ZWERFVUIL DOOR MONDKAP VLAARDINGEN

  1. Je moet geen extra prullebakken plaatsen om dat er mondmaskers op straat liggen. Het gedrag van de dragers moet zijn of haar verantwoordelijkheid nemem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *