Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ZWEMBADEN SCHIEDAM HAMEREN OP ZWEMLESSEN KINDEREN

SCHIEDAM- Komend najaar wordt, samen met de eigenaar van twee Schiedamse zwembaden (Optisport), de ‘Zwemweek’ georganiseerd. Daarmee wordt aandacht geschonken aan het volgen van zwemlessen door kinderen. Ook op de website ‘Lekker Bezig Schiedam’ heeft het belang van zwemvaardigheid een prominente plaats gekregen. Daar is meer achtergrondinformatie te vinden over de verschillende aanbieders en mogelijkheden.

Door de gemeente is onderzocht hoe het staat met het zwemdiplomabezit van leerlingen in groep 8 van het Schiedamse basisonderwijs. Gemiddeld 15% heeft geen zwemdiploma . Op slechts enkele scholen blijft het diplomabezit van de schoolverlaters achter bij dit gemiddelde. Deze scholen hebben zelf maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat hun schoolverlaters zoveel mogelijk tenminste een A diploma hebben behaald bij het verlaten van de basisschool.

Vorig jaar werd duidelijk dat het schoolzwemmen niet terugkeert in Schiedam. Voor ouders die geen geld hebben voor zwemlessen bestaat er een regeling om hen tegemoet te komen in de kosten.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “ZWEMBADEN SCHIEDAM HAMEREN OP ZWEMLESSEN KINDEREN

  1. NAT GYMEN PRIMEUR SCHIEDAM
    Geweldig dat de Peperklip het schoolzwemmen weer opneemt, maar dan in Zwembad Groenoord. Niet alleen dat. Het is verheugend te constateren dat deze school het idee van “natte gymles” van de Vrienden van Zwembad Zuid, gelanceerd door Mari Dingenouts ogv het landelijk KNZB beleid invulling geeft en het goede voorbeeld geeft voor andere basisscholen in Schiedam. Het zou geweldig zijn als met name de scholen in West en Zuid dit ook gaan doen ( in Zwembad Zuid) omdat in die wijken naast een tekort aan zwemdiploma’s ook een behoorlijke bewegingsachterstand is, zo blijkt uit het onderzoek van de GGD en van de gemeente. Het laatste is helaas nog niet openbaar gemaakt. Het kan zijn dat er vanuit de monitor Gezondheid, bewegen en Sport Schiedam al gewerkt wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *